Hopp til innhold

Etterforsker ransbølge på Oslos vestkant

Politiet har siktet syv gutter og unge menn for en rekke voldelige ran av ungdommer.

Majorstuen politistasjon i Sørkedalsveien,

FLERE PÅGRIPELSER: Politiet på Majorstua i Oslo har pågrepet syv gutter og unge menn i alderen 15–21 år. De er siktet for å ha ranet en rekke ungdommer på Oslos vestkant.

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

I løpet av en periode på bare noen uker, har en rekke personer blitt utsatt for vold, trusler og fått frastjålet verdisaker innenfor et mindre geografisk område på Oslos vestkant.

Ranene skjedde over en periode på noen få uker tidligere i høst. Politiets etterforskning av ranene har fått navnet «OP Ransel», og den 18. oktober ble syv gutter og unge menn pågrepet og siktet i saken.

Av hensyn til den pågående etterforskningen er politiet tilbakeholdne med informasjon, men påtaleansvarlig og politiadvokat Arne Valdemar Nielsen bekrefter overfor NRK at ransofrene og de siktede i saken er unge mennesker. Han bekrefter også at alle de siktede er gutter eller unge menn.

– Vi har hatt en runde med pågripelser, og har gjennomført flere avhør. Vi pågrep og siktet syv personer på forskjellige steder i Oslo. De siktede i saken er i alderen 15–21 år gamle. De fornærmede i saken er unge, i samme aldersgruppe som de som er pågrepet, sier Nielsen til NRK.

Politiadvokaten sier at de knytter de syv siktede til minst syv forskjellige ranssaker.

Han ønsker ikke å gi noen nærmere beskrivelser om hvordan ranene har blitt utført, eller hva som har blitt frastjålet.

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på, men generelt sett så innebærer ran et element av vold og at noe blir tatt fra fornærmede.

Flere av ranene har ifølge politiet blitt begått i nærheten T-banestasjoner og kommunikasjonspunkter på Oslos vestkant.

Ba om tips på Facebook

Den 2. oktober i år la ungdomsavsnittet til Majorstuen politistasjon ut en melding på Facebook-sidene sine der de ba om informasjon og tips om ran- og voldssaker.

Etterlysningen var knyttet opp til «OP Ransel».

«Kjære foreldre, ungdom, signifikante andre og samarbeidspartnere. Hvis du eller noen du kjenner blir eller har blitt utsatt for en kriminell handling, eksempelvis ran, er det viktig at politiet blir kontaktet så fort som mulig. Jo tidligere vi kommer i dialog, jo fortere får vi gjort nødvendige etterforskningsskritt», sto det blant annet i meldingen politiet la ut.

Politiadvokat Nielsen ønsker ikke å kommentere hva slags informasjon politiet fikk inn som følge av meldingen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger