Politifolk skal ha laget valentinkort av George Floyd med teksten «du tar pusten fra meg»

Politiet i Los Angeles etterforsker om ansatte har laget eller delt et bilde av George Floyd i valentines-format, med bildeteksten «du tar pusten fra meg.»

George Floyds død i forbindelse med en arrestasjon har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Dette bildet er malt på en mur i Betlehem på Vestbredden.

George Floyds død har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Dette bildet er malt på en mur på Vestbredden. «Jeg får ikke puste» var hans siste ord, før han døde.

Foto: MUSA AL SHAER / AFP

Nok en gang dukker George Floyd opp i en politiskandale i USA. Denne gangen er han avbildet på et valentines-kort med bildeteksten «Du tar pusten fra meg». Bildet skal være delt mellom politibetjenter i Los Angeles.

Ifølge avisen Los Angeles Times er Los Angeles Police Department (LAPD) i gang med å etterforske saken. Det skjer etter at en politibetjent varslet om bildet.

Floyd døde i Minneapolis 25. mai etter at en politimann holdt kneet på halsen hans i nesten ni minutter under en arrestasjon. En video viser hvordan Floyd skriker at han ikke får puste.

Videoen som startet opptøyene viser at politimannen kneler på avdøde George Floyds nakke.

Videoen som startet opptøyene viser at politimannen kneler på avdøde George Floyds nakke.

De neste ukene og månedene demonstrerte mellom 15 og 26 millioner amerikanere over hele landet mot politivold og rasisme.

JEG KAN IKKE PUSTE: Det var George Floyds siste ord, før han ble kvalt av politiet. Protestene etter hans død endret USA.

«Jeg får ikke puste». Dette var George Floyds siste ord, før han ble kvalt av politiet.

Foto: Kerem Yucel / AFP

«Skal få merke min vrede»

En talsperson for politiet sier til Buzzfeed at politiet er klar over at bildet deles mellom deres ansatte.

Talspersonen vil ikke kommentere noe utover dette, eller beskrive innholdet i e-posten. Politiet forsøker nå å finne ut hvem av deres ansatte som har delt den.

– Vår etterforskning søker å fastslå om beskyldningene holder vann. Samtidig vil vi styrke vår nulltoleranse mot rasistiske holdninger, sier politimester Michel Moore.

– Hvis vi finner ut at betjenter hos oss har sirkulert bildet, så skal de få merke min vrede, sier Moore videre.

Michel Moore, LAPD

De skal få merke min vrede dersom de har delt dette bildet, sier politimester i Los Angeles Police Department, Michel Moore.

Foto: Stefanie Dazio / AP

En skjermdump av e-posten er publisert av en lokal aktivist, og Los Angeles Times bekrefter at de har sett den.

LAPD tvitrer at det også er kommet beskyldninger om at e-posten ble laget av en av politiets ansatte.

Laster Twitter-innhold

Politiledere er blitt bedt om å håndheve strenge regler for profesjonalitet på nettet, siden slike hendelser slår tilbake på alle politibetjenter i LA.

Nye videoer viser at George Floyd gråt av redsel under arrestasjonen

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger