Hopp til innhold

Espen Lee pågrepet for planlagt kidnapping på Kypros

Ekstorpedo Espen Lee er blant de tre nordmennene som har blitt pågrepet i Kypros mistenkt for å ha planlagt å bortføre et barn fra øya, ifølge kypriotisk politi. Lee nekter straffskyld.

Espen Lee, tidligere Lie

Espen Lee, tidligere Lie, ble pågrepet av kypriotisk politi.

Foto: Anders Engen Sandén / NRK

Ifølge kypriotisk TV var Espen Lee, som har endret etternavnet fra Lie, sammen med to andre menn på Kypros da de ble pågrepet av politiet.

Lees norske forsvarer John Christian Elden bekrefter at eks-torpedoen er blitt pågrepet. Han skriver i en sms til NRK at hans klient nekter for at han har begått noe straffbart.

– Han ønsker å forklare seg og bli løslatt, skriver Elden i en sms.

Planlagt kidnapping

Elden opplyser også at Lee ikke var avhørt da han var i kontakt med sin klient i ettermiddag.

Talsmann for kypriotisk politi, Andreas Angelides, sier til NRK at de tre nordmennene er mistenkt for å ha planlagt å bortføre en fire år gammel jente fra sin gresk-kypriotiske mor.

Jentens far er norsk statsborger. Moren er bosatt i Kypros' største by Nicosia. Det var TV2 som først omtalte Lees pågripelse.

Pågrepet søndag

De tre er foreløpig siktet for å ha planlagt å begå en forbrytelse. Kypriotisk politi bekrefter overfor NRK at siktelsen trolig vil bli utvidet til å gjelde forsøk på kidnapping.

De tre ble pågrepet søndag formiddag etter at politiet skal ha mottatt informasjon om det mulige kidnappingsforsøket i forkant.

– De tre ble arrestert med flere gjenstander som forsterker mistanken om at de kom hit for å kidnappe et fire år gammelt barn, sier Andreas Angelides ved politiet i Kypros.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ