NRK Meny
Normal

Erna: – Vi har vunnet valget

Erna Solberg tror de borgerlige hadde gjort det bedre om de hadde avstått fra å komme med garantier.

Erna Solberg på valgvake
Foto: NRK

– Det hadde gått bedre hvis alle hadde utvist like mye samarbeidsvilje som Høyre har gjort, sier Høyre-leder Erna Solberg i det hun ankommer partiets valgvake.

Høyre-leder Erna Solberg har under hele valgkampen gjort det klart at partiet ville samarbeide med alle borgerlige partier. Det var et riktig valg, mener Ine Marie Eriksen Søreide.

– Valgdagsmålingene var ikke overraskende i det hele tatt. Det var riktig å si at vi kunne samarbeide med alle. Jeg tror ikke strategien ved å utelukke hverandre og komme med garantier var vellykket, sa hun til NRK.

Til et taktfast «Erna, Erna» fra salen, gikk en blåkledd partileder opp på scenen.

– Jeg har fortsatt tro og gir ikke opp. Vi er ikke i havn med opptellingen, sier en optimistisk Solberg til pressen på vei til podiet.

– Hvis prognosene har rett, er det vi som har gått mest frem og det er vi som har vunnet dette valget, sier Solberg til stormende jubel fra salen.

Video nsps_upload_2009_9_15_0_42_26_1602.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Solberg taler til valgvaken.

Når 99,9 prosent av stemmene er talt opp, har Høyre en framgang på 3,1 prosentpoeng fra forrige valg og en oppslutning på 17,2 prosent.

– Høyre har brukt valgkampen til å snakke om hva vi er for. Og uansett resultat kommer vi til å jobbe for det vi er for, sier Solberg og takker alle som har jobbet med valgkamparbeidet fra mot valgdagen.

– Og vi skal kunne jobbe enda mer konstruktivt hvis fintellingen viser at vi får borgerlig flertall, sier Solberg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger