Erna: – Torbjørn kan fortsatt bli Høyre-leder en dag

Statsminister Erna Solberg tror kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan bli hennes arvtager selv om han ikke vil sitte på Stortinget i neste periode.

Nærbilde av Erna Solberg. Blå bakgrunn

Statsminister Erna Solberg (H) hadde gjerne sett at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hadde fortsatt på Stortinget neste periode.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Torbjørn Røe Isaksen har blitt sett på som en mulig kronprins i Høyre når Erna Solberg gir seg som partileder.

Mandag sendte han ut en pressemelding der han ga klar beskjed om at han ikke vil sitte på Stortinget etter valget neste år.

Det til tross, Solberg vil ikke avskrive Røe Isaksen som en mulig fremtidig Høyre-leder.

– Torbjørn er en av flere av våre unge i Høyre som kan ta over partiledelsen en gang. Det kan han fortsatt, sier Solberg til NRK.

Hun understreker at Røe Isaksen bare har sagt at han ikke ønsker å sitte på Stortinget i neste periode, ikke for all evighet.

Ønsket at Røe Isaksen fortsatte

Statsminister Solberg er også klar på at Røe Isaksen uansett fortsetter som kunnskapsminister frem til valget. Vinner Høyre valget, har Solberg planer for Røe Isaksen også etter neste høst.

– Jeg synes det er leit at han gir seg, og jeg kunne gjerne tenkt at han fortsatte. Samtidig har jeg respekt for at unge politikere som har vært med noen perioder ønsker å tenke på noe annet en periode. Torbjørn har lyst til å fortsette som statsråd, og vi har en ambisjon om å fortsette i regjering også etter neste valg. Hvis vi gjør det, fortsetter han som statsråd, sier Solberg.

Røe Isaksen: – Ikke ferdig med politikk

Røe Isaksen sier beslutningen ikke har noe med regjeringens eller Høyres politikk å gjøre. Han gjør det også klart at han ikke gir seg med politikk for alltid.

– Det er ikke en beslutning jeg har tatt de siste ukene, men noe jeg har tenkt på over lengre tid. Jeg har vært åpen om dette til statsministeren, sier Røe Isaksen i en pressemelding mandag morgen.

Han sier at beslutningen er personlig og handler om hvor han befinner seg akkurat nå i sitt liv. Han sier at han er på et punkt i livet hvor han gjerne vil ha andre muligheter åpne.

– Ingen politikere er bare opptatt av politikk. Heller ikke jeg, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsministeren har opplyst overfor NRK at han ikke ønsker å gi intervjuer mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger