Hopp til innhold

Erna: – Håper Trump vil forstå ansvaret til en president i USA

Høyre er søsterpartiet til Republikanerne i USA. Det er det ikke så lett å høre når statsminister Erna Solberg snakker om partiets presidentkandidat Donald Trump.

Statsminister Erna Solberg (H)

Statsminister Erna Solberg (H) håper Donald Trump legger om retorikken i presidentvalgkampen i USA.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

I nominasjonsvalgkampen i det republikanske partiet i vår og sommer har Donald Trump tydd til den ene fornærmelsen etter den andre.

Han har langet ut mot muslimer, innvandrere, motkandidater, andre land, pressen... listen er nær endeløs og flere medier har laget lister over hånord og ofre.

Valgt i natt

I natt ble han formelt valgt til å være republikanernes presidentkandidat i høstens valg i USA.

Det synes statsminister Erna Solberg er overraskende.

– Ut fra uttalelsene han tidligere har hatt synes jeg det er litt rart at det er han som er kandidaten for republikanerne, men vi må jo respektere at de har en nominasjonsprosess som har nominert ham.

Melania Trump holdt i går en tale ved landsmøte for Det republikanske partiet i USA. Mange mener talen ligner litt for mye på en tale som president Obamas kone Michelle holdt i 2008. Se selv!
Knut Arild Hareide benyttet spørretimen til å spørre Børge Brende om hva han synes om at Donald Trump kan bli den neste presidenten i USA.

Håper Trump skjønner ansvaret

Hun sier Trump har sagt mye i valgkampen som ikke har vært inkluderende for kvinner, innvandrere og andre som holder den amerikanske velferden i gang.

– Så får vi se om det var taktikk-snakk eller om han kommer til å fortsette med samme retorikk gjennom hele valgkampen, sier Erna før hun fortsetter:

– Han har appelert vel mye til grumsete tanker, men jeg håper han nå vil nærme seg sentrum i USA og skjønne hva slags ansvar presidenten i USA faktisk har.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger