NRK Meny
Normal

Erna: – Klokt av Sandberg å beklage uttalelsene

Statsminister Erna Solberg mener Per Sandberg gikk for langt i beskyldningene han ga regjeringens støtteparti KrF. Også Frp-leder Siv Jensen mener dette.

Statsminister Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg mener det var riktig av Per Sandberg (KrF) å beklage dagenss uttalelser overfor KrF.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter en innvandringsdebatt i NRK P2 torsdag morgen, rant begeret over for Frps nestleder Per Sandberg som kom med kraftige beskyldninger om at KrF har skylden for at ungdom rekrutteres til terrorisme.

Sandbergs kraftsalve mot KrF

Krasse reaksjoner fra partikollegaer og samarbeidspartnerne lot ikke vente på seg, og til slutt måtte Sandberg beklage seg til KrF.

– Jeg har full forståelse for at KrF reagerer på uttalelsene mine til NRK. Jeg har heller ikke problemer med å si at det gikk litt varmt i dag tidlig. KrF har ikke ansvar for fremmedkrigernes groteske handlinger, skrev Sandberg i en mail til NRK.

Erna og Siv: – Gikk for langt

Endelig har også statsminister Erna Solberg uttalt seg om Sandbergs beskyldninger, etter at saken har rast i hele dag.

– Det var riktig av Per Sandberg å beklage sine uttalelser overfor KrF. Jeg mener det var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, sier Solberg.

Hun mener at verken kampen mot terror eller den politiske debatten har noe å tjene på denne typen karakteristikker av andre politiske partier.

Også Siv Jensen kommer med samme budskap.

– Per Sandberg har nå beklaget sine uttalelser ovenfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, sier Jensen til VG.

Ber Siv Jensen oppklare

Sandbergs utspill har møtt sterke reaksjoner fra egne partirekker og regjeringens samarbeidsparti Venstre og Kristelig Folkeparti, som sier at slike utspill ødelegger samarbeidet mellom dem og regjeringen.

Tidligere i dag krevde de at Frp-leder Siv Jensen måtte oppklare om dette var et soloutspill eller om det er noe hele partiet stiller seg bak.

– Problemet er at du har et parti på borgerlig side som i så stor grad prøver å undergrave samarbeidet mellom de fire partiene. Nå er det viktig for oss begge å få en avklaring på om partileder Siv Jensen stiller seg bak disse uttalelsene, eller om hun tar avstand fra dem, sier Skei Grande.

Siv Jensen utdyper til VG at «Frp er opptatt av en streng og rettferdig innvandringspolitikk, det er en viktig debatt som vi må ta, men som ikke handler om å flytte ansvaret for ugjerninger begått av enkeltpersoner.»

Se debatten i Politisk kvarter mellom nestleder i KrF Dagrun Eriksen og Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari, som i etterkant fikk det til å koke over for Frp-nestleder Per Sandberg.

Mazyar Keshvari (Frp) snakker om snikislamisering i Politisk kvarter
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger