Hopp til innhold

Slik reagerer Erna Solberg på Ropstads avgang: – Det er en utrolig trist sak

Statsminister Erna Solberg (H) møter pressen i statsministerboligen etter nyheten om at KrFs Kjell Ingolf Ropstad går av som statsråd og partileder.

Pressekonferanse med statsministeren

Erna Solberg kommenterer Ropstads avgang som statsråd og partileder.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Erna Solberg (H) forteller at hun ble informert av Ropstad i går kveld om at han ville gå av. Hun opplyser om at Ropstad formelt vil gå av som statsråd mandag.

– Jeg har forståelse og respekt for den situasjonen Ropstad står i, og vil benytte anledningen til å takke for samarbeid over flere år, sier Erna Solberg til pressen lørdag.

Nestleder i KrF Olaug Bollestad overtar som barne- og familieminister. Hun vil også fortsette som statsråd for Landbruks- og matdepartementet, opplyser statsminister Erna Solberg (H).

Statsministeren sier hun er lei seg for at Ropstad måtte gå av. Men på pressekonferansen sier hun at Ropstads beslutning er god.

Kjell Ingolf Ropstad går av som partileder i Kristelig Folkeparti, og fratrer også som barne- og familieminister.

– Jeg synes dette er en utrolig trist sak. Jeg håper Kjell Ingolf rydder opp sammen med skatteetaten, og at han kan bidra med sitt store engasjement i Stortinget de neste fire årene.

Solberg benyttet anledningen til å skryte over Ropstads innsats som regjeringsmedlem på Stortinget.

– Med Kjell Ingolf i regjering har vi økt barnetrygden for første gang på 20 år, forteller statsministeren.

Bestemte seg i går

– Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sa Kjell Ingolf Ropstad (KrF) da han møtte pressen lørdag.

På pressemøtet ble det kjent at Ropstad går av som partileder i Kristelig Folkeparti, og fratrer som barne- og familieminister.

Dette skjer etter skattetrøbbel for KrF-lederen. Ropstad hadde nemlig folkeregistrert adresse hos sine foreldre frem til fjor for å unngå å betale skatt for pendlerleilighet, og senere statsrådsbolig.

leJtKyk8J0I

Kjell Ingolf Ropstad går av som partileder i Kristelig Folkeparti, og fratrer også som barne- og familieminister.

Foto: Annika Byrde / NTB

Ifølge Aftenpostens regnestykke har Ropstad betalt minst 680.000 kroner for lite skatt.

KrF-nestleder og landbruksminister Olaug Bollestad sier til VG at hun vil lede partiet midlertidig.

– Jeg er første nestleder og slik sett er jeg klar til å lede partiet fram til ny leder er valgt, dersom det skulle bli nødvendig.

AKTUELT NÅ