Erna Solberg må kjøre fra Stavanger til Oslo

På grunn av storbrannen ved Stavanger lufthavn måtte statsminister Erna Solberg kjøre bil fra oljehovedstaden til Oslo. Underveis fikk hun hurtigmatkjeft.

sDB7nznB_Tk

Statsminister Erna Solberg deltok tirsdag på åpningen av Johan Sverdrup-feltet.

Foto: Carina Johansen

Som følge av brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola, er all flytrafikk på flyplassen stanset tirsdag ettermiddag. Årsaken er at brannmannskapene ved flyplassen bistår det kommunale brannvesenet i slokkearbeidet.

Det brenner i flere biler i parkeringshuset og uten nødvendig beredskap på plass, sier Avinor at de er nødt til å stanse flytrafikken på flyplassen som påvirker både avganger og ankomster. Det er ikke kjent når flytrafikken vil starte opp igjen.

Bilbrann på Stavanger lufthavn Sola.

Statsminister Erna Solberg er en av dem som er rammet av brannen ved Stavanger lufthavn, skriver hun på Twitter. Nå må hun og følget kjøre til Oslo. Et raskt Google-søk viser at det tar nøyaktig sju timer og ti minutter å kjøre fra Stavanger til Oslo og det er en 554,8 kilometer lang tur.

Laster Twitter-innhold

– Vi var på vei opp til flyet da vi fikk beskjed om at flyplassen skal evakueres og at ingen fly skulle ta av. Det var udramatisk for vår del, sier Erna Solberg til NRK.

– Nå håper jeg det går bra med alle som står på for å jobbe med brannslokking og at man får kontroll over brannen, sier hun videre.

Får kjeft for hurtigmatspørsmål

Etter å ha lagt ut en Twitter-melding om at hun må ta bil fra oljehovedstaden til Oslo, ba Solberg om tips om de beste fastfood-stedene på veien fra Stavanger til Oslo. Det falt ikke i smak hos Rogalands fylkesordfører Marianne Chesak (Ap).

– Jeg blir litt sjokkert når fokuset er på hvor er det hurtigmat. Dette er snakk om tidenes storbrann. Det har ikke vært en brann av sånne proporsjoner på lang tid. Dette rammer næringslivet, regionen, det er en alvorlig brann med biler som eksploderer. Parkeringshuset raseres. Flyplassen er stengt, sier Chesak til Stavanger Aftenblad.

Fylkesordføreren sier det heldigvis ikke er rapportert om personskader, men er likevel overrasket over statsministerens Twitter-melding. Meldingen har fått flere til å reagere i sosiale medier, mens andre tar Høyre-lederen i forsvar. Selv kommenterer Solberg saken slik:

– Hvis fylkesordføreren hadde hørt på NRK, hadde hun hørt meg si at det viktigste nå er at det går bra med brann- og redningsmannskapene og at de får kontroll over brannen, sier hun til Aftenbladet.

Markerte den offisielle åpningen av Johan Sverdrup-feltet

I formiddag trykket statsministeren på knappen som markerte den offisielle åpningen av Johan Sverdrup i Nordsjøen – en times helikoptertur vest for Stavanger.

Feltet er den største utbyggingen på norsk sokkel siden 1980-tallet, og med full produksjon skal olje for 300 millioner kroner hentes opp hver eneste dag. Produksjonen er ventet å vare i minst 50 år.

– Det er en ære for meg å få åpne Norges største industriprosjekt i nyere tid, sa statsminister Erna Solberg.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger