Hopp til innhold

Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger

Statsministeren kommer hjem før tiden i et forsøk på å løse den fastlåste bompengestriden i regjeringen. Venstre-leder Grande sier hun skal jobbe med kultur i kveld, og Siv Jensen lager fiskeboller.

Erna Solberg tilbake fra Island

TILBAKE FRA ISLAND: Erna Solberg landet på Gardermoen litt over klokken 21 tirsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Erna Solberg landet på Gardermoen med privatfly litt etter klokken 21 tirsdag kveld.

Hun skulle egentlig deltatt på en middag på kvelden og reist hjem onsdag morgen.

Den raske returen skyldes, etter det NRK erfarer, at hun vil forsøke å løse den betente bomsituasjonen i regjeringen.

Det var TV 2 som først meldte om Solbergs hjemreise.

Tidligere tirsdag uttalte Solberg til NRK at Frp og Venstre bør være mer opptatt av å finne løsninger i regjeringens bompengefloke, enn å uttale seg med skjulte agendaer til pressen.

Grande avviser møte

Også KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad utsetter sin planlagte tur til Kristiansand, får TV 2 opplyst.

Venstre-leder Trine Skei Grande, som måtte svare på spørsmål om bompengekaoset i NRKs partilederutspørring, sier hun ikke skal på noe møte tirsdag kveld.

På vei ut av fra Marienlyst i 20-tiden spurte NRK om Grande skulle ned til statsministerboligen.

– Nei, nå skal jeg på kontoret og jobbe, svarte Grande.

Hun avviste at hun skal jobbe med bompengespørsmålet.

– I kveld skal jeg forsøke å gjøre unna noe kulturdepartement-ting, sa Grande.

Lager fiskeboller

Frp-leder Siv Jensen melder på Facebook at hun tirsdag kveld tar en pause fra bompengebråket. Hun skriver at hun har laget fiskeboller, og at hun skal lade opp til videre valgkamp med å se en god film.

I en artikkel Frp har lagt ut på sin nettsider, med tittelen «Derfor kalte Frp inn landsstyret», tar Siv Jensen et kraftig oppgjør med politikere fra Venstre og KrF som i VG tirsdag stempler Frp som illojalt.

– Jeg reagerer kraftig på påstander om at Frp har vært illojale og ikke er til å stole på. Det er ikke Frp som har hatt problemer med å bestemme seg i bompengesaken, sier hun.

– Kan du love at Venstre aldri skal skrive under på en avtale som vil gjøre at det blir flere biler på veiene? Her ser du hva venstreleder Trine Skei Grande svarte under partilederutspørringen.

FLERE BILER? – Kan du love at Venstre aldri skal skrive under på en avtale som vil gjøre at det blir flere biler på veiene? Her ser du hva venstreleder Trine Skei Grande svarte under partilederutspørringen.

Bompengestrid

Frp vil reforhandle flere sider av den såkalte Granavolden-erklæringen for å gjøre bompengetrykket lavere. Målet er å møte et folkelig bompengeopprør som har straffet Frp på meningsmålingene.

Det har blant annet ført til at Frps landsstyre i sommer ga partileder Siv Jensen marsjordre for å sørge for gjennomslag på seks punkter.

Solberg har deltatt på et møte mellom de nordiske statsministerne. Solberg rakk akkurat å undertegne en felles erklæring om klima og utvikling før hun avbrøt besøket, skriver NTB.

Statsminister Erna Solberg kommenterer forhandlingene om bompenger som pågår.

KRITISK TIL REGJERINGSPARTNERE: Statsminister Erna Solberg kommenterer forhandlingene om bompenger som pågår.

TRØBBEL I REGJERINGEN: Bompengestriden oppsummert.

AKTUELT NÅ