Erna Solberg (H) om bompengespørsmål: – Her får du ikke snøret i bånn

Statsminister Erna Solberg (H) måtte avbryte et besøk til Island for å rydde opp i bompengekrangelen internt i regjeringen. Først stilte hun til partilederutspørring i NRK.

Leder for Høyre, Erna Solberg i partilederutspørring før kommunevalget 2019.

Leder for Høyre, Erna Solberg i partilederutspørring før kommunevalget 2019.

Selv om det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, er det foreløpig uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå. NRK fikk tidligere i kveld høre at det er planlagt et møte mellom Høyre, Venstre og KrF, men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

VenstrelederTrine Skei Grande ankom statsministerboligen rundt klokken halv ni onsdag kveld.

Før møtet møtte statsmininster Erna Solberg (H) til partilederutspørring i NRK. Der sa hun at Høyre er opptatt av å finne løsninger i bompengestriden som reduserer antall biler på veiene i de store byene. Hun tror imidlertid at trafikken vil øke utenfor de store byene.

– Vi mener det er viktig at folk som bor i distriktene har et større bo- og arbeidsmarked som gjør at de kan kjøre, sa Solberg.

Hun sier det kan være aktuelt med tiltak som senker bompengeprisene.

– Vi ønsker gode byvekstavtaler, men den avtalen vi håper å få i havn har vært tiltak som skal bidra til gode kollektivløsninger. Men jeg har vært for lenge med til at du får detaljer av meg, sa Solberg.

Solberg om egne lederegenskaper

I en uke har bompengesaken overskygget alle kommune- og fylkeskandidaters gjøren og laden. Hva har du å si til de lokalpolitikerne som river seg i håret over at dere holder det gående?

– Jeg tror vi er helt enige om at det vi egentlig vil snakke om er hvordan vi skal få flere til å gjennomføre videregående skole eller få flere hender i eldreomsorgen. Men så er alle disse politikerne også opptatt av at vi har penger til samferdsel og gjør investeringer.

Nå vil de at denne saken skal avsluttes. Hvorfor har du ikke klart det?

– Vi trenger den tiden det tar for å få de gode og balanserte løsningene mellom fire partier. Det er fordi alle er engasjert i denne saken.

Hva sier det om dine lederegenskaper?

Det sier ikke så mye om lederegenskapene mine, men om at det er en sak som fire partier er veldig opptatt av. Da må man bruke tid for å finne de gode løsningene, sa Solberg.

Solberg ønsket heller ikke å svare på den videre prosessen under partilederutspørringen.

– Du kan fiske så mye du vil, men du får ikke det snøret i bånn, sa Solberg.

Bompengeopprør og full intern krangel

Valgkampen har vært dominert av bompengeopprør og full intern krangel i regjeringen. Tirsdag kom Solberg med en klar oppfordring til Venstre og Frp om ikke å ta skittentøyvasken i pressen.

SISTE NYTT

Siste meldinger