Erna kritiserer Ap-reversering: – Svakt angrep, svarer Støre

Erna Solberg startet Høyres valgkamp med å kritisere Arbeiderpartiet for være et parti som kun er opptatt av å kritisere og reversere. – Et svakt angrep, svarer Jonas Gahr Støre (Ap).

Statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre

VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg er sulten på fire nye år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Nå står vi foran en stor stortingsvalgkamp. Den skal vi vinne!, proklamerte statsminister Erna Solberg under åpningen av Høyres valgkamp på Gardermoen lørdag.

Høyres visjon er å skape et samfunn med muligheter for alle, sa Solberg og ble møtt med stående applaus fra de i alt 450 valgkamp-tente høyrefolkene som var samlet for å starte kampen som skal sikre at Solberg fortsetter som statsminister.

Hennes største utfordring blir trolig å kapre velger fra Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre.

Ifølge en ny statsministermåling Norstat har utført for NRK i april har Støre og Solberg siden jul byttet plass som landets foretrukne statsminister.

– Arbeiderpartiet er mer opptatt av å kritisere

Mens Solberg sto på talerstolen møtte Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sine velger på stand i Sola i Rogaland.

Han er ikke enig i Ernas fremstilling av Arbeiderpartiet, som hun mener er mer opptatt av å kritisere og reversere enn å gjennomføre politikk som gjør en forskjell for folk.

– At statsministeren tegner et bilde hvor Arbeiderpartiet er imot alt er fullstendig feil. Vi har vært med på styrke politiet, og på skatte- og forsvarsforlik, sier Støre til NRK. Han mener det var et svakt angrep av statsministeren.

Høyre starter valgkampen. 

– Vi har styrket det Norge vi tror på. Det er nå enda større grunn til å være optimistisk for framtiden, sa statsminister Erna Solberg da hun åpnet Høyres valgkamp lørdag ettermiddag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


Krever svar om fraværsregel

Solberg benyttet anledningen til å si hva hun mener Høyre har innfridd i løpet av fire år i regjering i talen sin.

Særlig fraværsgrensen i videregående skole ble trukket frem som et eksempel fra Solberg på tiltak som virker.

– I fylke etter fylke er fraværet i de videregående skolene kraftig redusert. Mange elever var nok misfornøyd da grensen kom, men nå sier flere at fraværsgrensen har gjort at de skjerper seg, sa Solberg.

Hun kritiserte Arbeiderpartiet, som vedtok på sitt landsmøte at de vil erstatte regjeringens fraværsregler i videregående skole med et nytt regelverk.

Solberg mener de er uforståelig at Arbeiderpartiet vil reversere fraværsgrensen og erstatte den med noe ingen vet hva er.

– Vi skal også ha fraværsregelen, men den skal være bedre tilpasset det som er virkeligheten i skolen enn den er i dag, svarer Støre til NRK.

Han mener fraværsregelen som er i dag er firkantet og byråkratisk. Men på spørsmål om de har en konkret plan svarer Støre at de skal oppsummere og evaluere før de legger frem et forslag til høsten.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger