Eriksson: – Kunne ikke lyve på meg et forhold som ikke var reelt

Eks-statsråd Robert Eriksson tror ikke ryktene om at han og rådgiveren hadde et forhold skadet hans politiske karriere.

 Robert Eriksson

UTE AV POLITIKKEN: I dag jobber Robert Eriksson i PR-byrået MSL Group. Onsdag lanserte han sin bok om hvordan han opplevde tiden som statsråd og hva som skjedde da han måtte gå.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB Scanpix

  • Peker på Ketil Solvik-Olsen som Jensens etterfølger
  • Mener Siv Jensen er for lite synlig
  • Avviser rykter om forhold da han var statsråd

Onsdag lanserte Robert Eriksson boka «Bare gjør det. Trofast rebell for Siv og Erna». Etter eget utsagn er det en ærlig bok basert på egne dagboknotater fra tiden som arbeids- og sosialminister fra 2013 til 2015.

Rykter

Frp-politikeren syntes det var «blodig urettferdig» da han ble skiftet ut som statsråd til fordel for Høyres Anniken Hauglie. Men samtidig ser han ingen grunn til å tro at ryktene som verserte om et forhold mellom han og rådgiveren var grunnen til at han måtte gå.

– Dette var rykter og kun rykter på det tidspunktet. Og når de (Erna Solberg og Siv Jensen, journ. amn.) sier at ryktene ikke hadde noe med min avgang å gjøre, så tror jeg dem på det, sier han til NRK.

Blant journalister og politikere svirret ryktene om at Frp-toppen hadde et forhold til sin nærmeste ansatt allerede ett år før han gikk av som statsråd. Eriksson bedyrer i boken at forholdet ikke startet før etter at han gikk ut av regjering.

VG, som først omtalte boken, fortalte tirsdag at ryktene nådde helt opp til statsministeren, som konfronterte ham med det hun hadde hørt.

– Som 15-åringer, da vi dro rundt på fester, så kunne vi noen ganger være fristet til å lyve på oss at vi hadde fått tak i oss kvinnfolk. Som 42-åring kunne jeg ikke gå til statsministeren og lyve på meg et forhold som ikke var reelt, sier han til NRK.

Statsministeren har tidligere sagt at det var «rent partimessige endringer» som gjorde at Eriksson måtte gå.

Eriksson forlater statsrådkontoret, mens Hauglie blir stående

UT: Snipp snapp snute, så var statsrådeventyret ute. 16. desember måtte Eriksson overlate kontoret til Høyres Anniken Hauglie.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Likevel var avskjeden i nåde et nederlag for Eriksson, som følte at han hadde mye ugjort. Det som skjedde etterpå var en ny skuffelse.

– Jeg opplevde at Fremskrittspartiet ville bruke meg i en eller annen rolle, uten at den var bestemt. Så opplevde jeg at ingen ting skjedde, det skuffet meg også. Det hadde vært mer fair å si at vi ikke har noen plass til deg akkurat nå, sier Eriksson som understreker at han og Jensen ikke har noe uoppgjort i dag.

Peker på Solvik-Olsen

Han er bekymret for at Jensen er for usynlig i rollen som finansminister.

– Finansministerjobben er altoppslukende, og gjør at du får automatisk svært begrenset tid til å være hundre prosent partileder.

I boken foreslår han at Jensen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen bytter jobb. Sistnevnte bør også være en het partileder-kandidat den dagen Jensen velger å gå av, mener Eriksson.

– Jensen er vår ubestridte leder, og som jeg ser det sitter hun så lenge hun ønsker å sitte. Men den dagen hun trer tilbake, vil Solvik-Olsen vært en utmerket partileder for oss.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger