Hopp til innhold

Er lykkelig over å få kreftmedisin

– Jeg er så glad at jeg vet ikke om jeg får sove i natt. Det sier kreftpasient Kjell Haugnes etter at det ble klart at han likevel kan få en ny, dyr medisin.

51 år gamle Kjell Haugnes fra Trondheim fikk konstatert føflekkreft med spredning i fjor. Han er veldig glad for at Jonas Gahr Støre ja til kreftmedisin.

Se video:

51 år gamle Kjell Haugnes fra Trondheim fikk konstatert føflekkreft med spredning i fjor sommer og har kjempet for få å medisinen Ipilimumab.

Tirsdag kveld ble det klart at helseminister Jonas Gahr Støre setter i gang et forskningsprosjekt som gjør det mulig å tilby den dyre medisinen til kreftpasienter.

Tidligere på dagen i dag var Haugnes hos legen sin for å få journalen oversatt til engelsk slik at han kunne prøve å få tak i medisinen utenlands. Norske priser hadde han ikke råd til å betale. Å kjøpe medisinen privat ville kommet på over 800 000 kroner.

Datteren aksjonerte

Facebook var det opprop i protest mot direktoratets nei til medisinen og lørdag var det tillyst en demonstrasjon foran Stortinget.

Datteren til Kjell haugnes var fortvilet over at pappa ikke fikk medisinen og arrangerte både underskriftskampanjer og demonstrasjoner for å få fortgang i saken.

– Jeg blir lei meg. Norge er det rikeste landet, og så har vi ikke medisin. Norge har jo penger til å kjøpe den, sa datteren Ketlen Haugnes til NRK.

Nå kan far og datter feire og Haugnes sier han er glad for at fornuften har seiret. Medisinen betyr at han kanskje kan leve i fire år til, kanskje også bli kurert.

– Dette er veldig bra. Jeg har tidligere hatt problemer med å sove fordi jeg har vært lei meg og sint, i natt får jeg kanskje problemer med å sove fordi jeg er så glad. Det var veldig gledelig at det kom så fort. Tusen takk, sier Haugsnes.

Kjell Haugnes og Ketlen Haugnes

Kjell Haugnes og datteren Ketlen har kjempet for at han skulle få den nye medisinen.

Foto: Frank Almås / NRK

AKTUELT NÅ