NRK Meny
Normal

Enorme nedbørsmengder skapte kaos på Østlandet

Da himmelen åpnet seg over Østlandet lørdag førte det til stengte veier og kjellere fulle av vann, og noen tok årene fatt.

Store nedbørsmengder på Østlandet

To gutter tok årene fatt og rodde en oppblåsbar båt på Fekjan ved Holmen i Asker.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Ved Fekjan på Nesbru i Asker fant to kreative gutter frem robåten da vannmassene dannet et lite basseng på bilveien.

Flere veier og biler ble stående under vann etter det voldsomme regnskyllet.

Politiet ba folk kjøre forsiktig – eller helst la bilen stå.

E6 ved Abildsø ble stengt i sørgående retning lørdag formiddag, og i en periode var E18 stengt ved Frognerkilen og E6 på Abildsø. Sent lørdag ettermiddag ble de åpnet, men politiet advarte fortsatt om store vanndammer.

Masse regn skapte store trafikkproblemer på Østlandet lørdag.

Både biler og motorsykler ble stanset av vannet, og brannvesenet rakk ikke å tømme alle hus for vann. De store nedbørsmengdene kom på kort tid lørdag morgen, slik at grøfter og avløp ikke greide å ta unna alt vannet.

Laster Twitter-innhold

– Det kommer inn mange meldinger, og alt vi får inn på 110-telefonen, må vi ta. Det er et problem at så mange ringer nødtelefonen, og vi har nesten nok med å avvise de som ringer inn, sier brannsjef i Asker og Bærum, Anne Hjort.

Flom Østlandet - Asker og Bærum2

I Asker og Bærum ble flere biler fanget av vannet.

Foto: KRISTOFFER HAGEN

Operasjonsleder ved Asker- og Bærum-politiet, Åste Tanem, sier de har fått inn meldinger om mye vann i distriktet.

– Vi må kanskje stenge flere veier. Fremkommeligheten er begrenset og vi oppfordrer folk til å la bilen stå. Det er så store problemer på veiene, og flere biler har satt seg fast i vannmassene. Det kan ta tid før man får hjelp, sa Tanem til NRK i 14:30-tiden.

Tanem sier hun aldri opplevd noe slikt tidligere.

Video: Victor Boe Gelius

Granfosstunnelen på riksvei 150 ble også stengt på grunn av oversvømmelse. Da den ble åpnet tok det få minutter før et av feltene igjen måtte stenges. Klokken 18 var den også åpen for trafikk.

I tillegg ble E6 ved Abildsø i Oslo stengt i sørgående retning, mot Vinterbro, på grunn av flom. Denne veien ble åpnet igjen ved 14.30-tiden, etter å ha vært stengt i to timer, skriver NTB.

Flom Østlandet - Asker og Bærum3

Redningsselskapene jobbet på spreng lørdag for å hente biler og tømme veiene for vann.

Foto: KRISTOFFER HAGEN

Sivilforsvaret bistår

Sivilforsvaret i Oslo og Akershus ble tilkalt i løpet av ettermiddagen for å bistå i regnet som øste ned og skapte flom i distriktet.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skriver at Sivilforsvaret skal bistå i forbindelse med regnværet på Østlandet lørdag.

Vått på Norway Cup

På Ekeberg i Oslo ble finalekampene for de minste er utsatt med en time, men ellers gikk Norway Cup av stabelen som planlagt tross regnværet.

De fleste av deltakerne tar trikk og bane opp til Ekebergsletta, og arrangørene har ikke fått meldinger om at noen har problemer med å komme seg til cupen.

Regnvær på Ekebergsletta i Oslo

Isabel Giamonti fra Lambertseter tester baneforholdene på Norway Cup med støvler og paraply lørdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
Kraftig tordenvær førte lørdag med seg en skypumpe i Oslofjorden som Marte Oraug Skogtrø filmet fra verandaen hjemme på Torshov i Oslo.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger