NRK Meny
Normal

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

STORTINGET (NRK): Regjeringen har sammen med støttepartiene Venstre og KrF kommet i mål med en budsjettavtale om revidert nasjonalbudsjett. Men før budsjettet er i boks skal det formelt godkjennes.

Mot enighet om revidert budsjett

Terje Breivik (V), Hans Olav Syversen (KrF) Hans Andreas Limi (FrP) og Svein Flåtten (H) nærmer seg enighet i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste kl 13.45: Alle som har forhandlet på vegne av partiene vil anbefale sine stortingsgrupper å formelt godkjenne avtalen.

Det blir pressekonferanse i vandrehallen klokka 14.45.

Regjeringspartiene Høyre og FrP med støttepartiene Venstre og KrF vil da presentere hva de har kommet frem til, og hvor mange budsjettkroner som er flyttet på sammenlignet med regjeringens forslag.

I fjor ble det flyttet på 400 millioner kroner i forbindelse med Stortingets behandling av revidert budsjett.

– Jeg tror alle fire partiene kan være veldig godt fornøyd med forslaget som nå foreligger, sier KrFs Hans Olav Syversen etter at partene annonserte budsjettenigheten.

To møter mandag

Etter vel en times møte mandag morgen så det ut til at det be enighet om revidert nasjonalbudsjett i løpet av få timer.

Partene møttes på nytt klokka 13. Både KrF og Venstre hadde i forkant hatt møter i sine respektive stortingsgrupper og hadde de nødvendige fullmakter til å signere en avtale om revidert budsjett.

– Vi har et håp om å komme til enighet før klokka 15, sa KrFs Hans Olav Syversen til NRK.

– Vi er veldig nær målstreken, sa Syversen.

– Det er alltid ting å avklare frem til siste slutt, men det ser ut som om vi kan komme frem til en god løsning, sier Frps Hans Andreas Limi.

Venstres Terje Breivik sa at partene ikke har et komplett avtaleutkast klart, men at alt tyder på at partene kommer til enighet før fristen klokka 15 mandag.

– Vi har så mye på plass at jeg tror vi kommer i mål i løpet av dagen, men det er fortsatt noen småting som gjenstår, sier Breivik.

– Viktige detaljer som gjenstår

Høyres Svein Flåtten sa mandag morgen at det fortsatt var detaljer som må komme på plass før budsjettpapirene kan underskrives.

– Det er ingen hemmelighet at vi er enig om mye, men det er viktige detaljer som står igjen. Timene blir gjerne små frem mot fristen, så vi har mer enn nok å gjøre for å få dette på plass. Men jeg har et godt håp om at det går, sa Flåtten.

– Jeg tror vi nærmer oss en sluttstrek nå, og at vi nå ser konturene av noe som kan bli veldig bra, sa KrFs Hans Olav Syversen.

Sviktende skatteinntekter gjør at det er vanskeligere å finne inndekning for budjettendringer enn på lenge.

Ifølge NTB meldte flere medier i løpet av helgen at partene skal være enige om mer enn hundre millioner ekstra til tiltak mot arbeidsledighet på Vestlandet mer enn det som lå inne i regjeringens budsjettforslag.

Situasjonen ved Rygge «på bordet»

Syversen bekrefter overfor NRK at situasjonen ved Moss lufthavn Rygge og i Østfold er tema i budsjettforhandlingene, men kan ikke love at det er avsatt penger i budsjettet for 2016.

– Vi er opptatt av situasjonen, så får vi avvente hvordan det blir omtalt. Det er det jeg kan si nå, sier Syversen.

Han viser til at det som det er snakk om for Rygges del er en mulig nedleggelse av Rygge sivile lufthavn fra 1. november.

– Og dette er revidert budsjett for 2016. Men temaet er på bordet, det kan jeg bekrefte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger