NRK Meny
Normal

– KrF og Venstre bør være fornøyde nå

Det er enighet om revidert nasjonalbudsjett, og taxfreekvote-endring og båtmotorkutt er noe av det regjeringspartiene har fått gjennom.

Finansminister Siv Jensen holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett

GLADSAK: Finansminister Siv Jensen (Frp) la frem regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett 2014, 14. mai. Blant annet ønsker Høyre og Frp endring av taxfreekvotene og avgiftskutt på båtmotorer.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

På formiddagen i morgen blir det enighet om revidert nasjonalbudsjett 2014, det stadfester regjeringspartiene, Kristelig Folkeparti og Venstre overfor NRK.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har blant annet fått gjennom både endring av taxfreekvoten og avgiftskutt på båtmotorer.

Gjermund Hagesæter

VIKTIGE KAMPSAKER: Hagesæter fra finanskomiteen mener Frp har fått gjennom flere av sine viktige kampsaker i revidert nasjonalbudsjett 2014.

Foto: Stortinget

Gjermund Hagesæter (Frp) fra finanskomiteen mener støttepartiene har all grunn til å være fornøyde:

– For oss er det veldig viktig å få gjennom helheten i budsjettet, for eksempel kravene taxfree- og båtmotor-kravene. Så har støttepartiene fått ganske mye tilbake igjen, så nå bør de være godt fornøyd med det de har fått, sier han til NRK.

Gjennomslag for klima og barnehage?

Samtalene, for å få flertall i Stortinget, har pågått hele onsdag kveld, og like etter klokken 21 var det enighet.

Etter at finansminister Siv Jensen presenterte regjeringens forslag 14. mai, forlangte KrF og Venstre flere endringer.

For eksempel gjelder dette krav om klimatiltak, barnehager, satsing mot barnefattigdom og økte overføringer til forskning, universiteter og høyskoler.

Hvilke konkrete saker som KrF og Venstre har gått gjennomslag for, ønsker de to partiene ikke å kommentere i kveld, forteller reporter på Stortinget Cecilie Roang Bostad.

Så hvor mye penger som er flyttet på og hva de er flyttet til, det får vi vite først i morgen når avtalen mellom de fire partiene undertegnes.

Budsjettet vedtas til slutt i Stortinget 20. juni.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger