Enighet om ny politiavtale

Politiets fagforeninger er blitt enige med politidirektør Ingelin Killengren om en ny særavtale for arbeidstid i politiet.

Knut Storberget

Knut Storberget skal holde pressekonferanse i ettermiddag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det bekrefter nå også leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen.

Det vil bli avholdt pressekonferanse om politiets arbeidsbestemmelser klokken 16.45.

Godt bidrag til spent situasjon

Leder UNIO Stat, Arne Johannessen

Leder for Politiets Fellesforbund Arne Johanessen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Avtalen er et godt bidrag på veien til å lette den spente situasjonen i politiet, sier forbundsleder Johannessen.

Konflikten har dreid seg om hvor mye politifolk skal få i kompensensjon for å godta å jobbe mer enn det arbeidsmiljøloven tilsier.

– Vi har fått 345 millioner kroner til de ansatte i politi- og lensmannsetaten og en arbeidstidsavtale som er tidsbegrenset.

Alternativet, ingen penger og varige unntak fra arbeidsmiljølovens hvilebestemmelser regulert i forskrift, var i realiteten ikke noe alternativ, sier forbundslederen på deres nettsider pf.no .

Johannesen avkreftet de første meldingene om en enighet tidlig torsdag ettermiddag:

– Ingen avtale er i boks. Vi har ingen avtale, vi er i møte. Det er planlagt en pressekonferanse, men ikke hvis vi blir enige, sa Johannessen til NTB.

- Jeg kan ikke kommentere dette. Det vil ble bekreftet, eller avkreftet, fra hovedkontorets side, sa nestleder i Politiets fellesforbund, Bjørn Enge til DN.no.

– Det pågår siste ledd av noen forhandlinger her. Det er ennå ikke signert noen avtale, men forhåpentligvis vil det ikke ta så lang tid før det gjøres.

Det opplyste kommunikasjonsrådgiver Ragnvald Berggrav i fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Brudd i forhandlingene i juli

Natt til 1. juli brøt forhandlingene om en ny særavtale sammen. Statens siste tilbud i forhandlingene ville blant annet gitt 6.150 politifolk 40.000 kroner mer i lønn i året, mot at de jobber en time mer per uke og dermed godtar unntak fra arbeidsmiljøloven.

I stedet trådte en ny forskrift om hviletidsbestemmelser i kraft 1. juli. Politiets Fellesforbund mener forskriften er i strid med arbeidsmiljøloven.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger