NRK Meny
Normal

Enger: – Kanskje jeg bare forsøkte å være morsom på TV

Pål Enger hevdet han hadde innrømmet et innbrudd hos David-Andersen på 90-tallet da han gjestet Trygdekontoret tirsdag. Nå sier han det hele kanskje bare var en god historie.

Pål Enger

– Kanskje jeg bare vet om denne storyen, og så tar jeg den på meg for å gjøre stemningen litt morsom i programmet. Det kan hende jeg har gjort det, men hva så? Det er uansett foreldet, sier Enger til NRK.

«Storyen» han viser til, kom i Trygdekontoret tirsdag.

Der innrømmet Enger å ha stått bak «et brekk» hos David-Andersen, og at saken var foreldet.

Uttalelsen ble av flere medier og politiet koblet til et ran av David-Andersens forretning i Bygdøy allé i januar 2003 – et ran som aldri ble oppklart, men hvor Enger var siktet etter at hans DNA ble funnet i fluktbilen.

Enger tok imidlertid til motmæle tirsdag kveld og avviste at det var det ranet han hadde innrømmet. Hans forsvarer Fridtjov Feydt presiserte at det var et innbrudd i 1997 Enger hadde tilstått i TV-programmet.

Det sier også tidligere Kripos-etterforsker Ivar Fahsing, som gjestet Trygdekontoret sammen med Enger, til VG.

– Har fortalt en historie og sagt at jeg var hovedpersonen

Hva er det du egentlig har innrømmet?, spør NRK Enger tirsdag kveld.

– Jeg har fortalt en historie og sagt at det var jeg som var hovedpersonen under det nest største gulltyveriet i Norge etter tyveriet på Tostrup i 1988, som jeg også sto bak. Jeg fortalte om et innbrudd hos David-Andersen på Egertorget, hvor det ble borte verdier for 3,5 millioner kroner, sier Enger.

– Jeg brøt opp en dør om natten, mens alt var stengt, og så gikk vi inn og forsynte oss. Vi hentet gull ut av monterne, og så solgte vi gullet, sier Enger, før han så sår tvil om hele innrømmelsen.

Gjorde du det, eller gjorde du det ikke?

– Det hadde jeg løyet om uansett, så det spørsmålet er bare dumt å stille meg. Mest sannsynlig kanskje, ja. Men det er ikke sikkert jeg var med, svarer han.

– Ran har jeg aldri drevet med

Enger er imidlertid helt tydelig i sin avvisning av at han har innrømmet noe ran.

– Jeg er ikke så dum. Litt gær'n er jeg, men jeg sier ikke noe som får meg til å sitte inne resten av mitt liv, sier han og legger til:

– Dessuten, ran har jeg aldri drevet med. Det er ikke min type. Jeg har ikke, og har aldri hatt, nerver til sånt. Å drive med pistoler og sånt, det er sjørøvere som driver med det. Det orker jeg ikke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger