NRK Meny
Normal

Psykiatere endret konklusjon om drapssiktet

Psykiaterne vurderte mannen som er siktet for drapet på Andreas Nilstad (22) fra Hemsedal som tilregnelig, før de snudde og kom fram til motsatt konklusjon.

Bislett-drap

Den siktede hadde skrevet 'GUD' i blod i inngangspartiet til bygården der drapet skjedde.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Nå har Oslo tingrett oppnevnt to nye sakkyndige, skriver Aftenposten. Den 23 år gamle mannen fra Geilo har erkjent drap på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011.

  • Les alt om saken her.

En annen jevnaldrende barndomskamerat kom seg unna i taxi, og 23-åringen har også erkjent drapsforsøk på denne kameraten. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld og sitter fortsatt varetektsfengslet i det som er blitt omtalt som halloween-drapet.

Endret erklæring

De to psykiaterne Henning Værøy og Harald Brauer leverte sin konklusjon om tilregnelighet 30. januar i fjor.

Ifølge Aftenposten konkluderte de med at 23-åringen ikke var psykotisk da han drepte den ene kameraten og knivstakk den andre gjentatte ganger.

I en tilleggserklæring som ble sendt til den rettsmedisinske kommisjon 5. oktober i fjor, kom de imidlertid fram til at han hadde vært psykotisk på gjerningstidspunktet.

«GUD» med blod

Det var 22 år Andreas Nilstad som ble drept i en leilighet på Pilestredet på Bislett i oktober 2011. Da politiet kom til stedet hadde gjerningsmannen forskanset seg i bakgården til bygården. Han hadde også skrevet "GUD" med blod i inngangspartiet til bygården.

Den siktede sitter fortsatt varetektsfengslet, og Oslo tingrett har nå oppnevnt to nye sakkyndige i saken. Hovedforhandlingene skal holdes i løpet av senvinteren eller våren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger