Hopp til innhold

Enda et Munch-litografi stjålet

Det er stjålet enda et verdifullt litografi av Munch i år, i tillegg til litografiet som ble stjålet forrige uke. Tyveriet er blitt holdt hemmelig siden sommeren.

Video nsps_upload_2009_11_18_8_8_23_672.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video

Tyveriet av det kjente bildet "Løsrivelsen II", som er verdt 2,5 millioner kroner, har politiet hittil ikke sagt noe om.

Sistnevnte bilde ble stjålet i juni fra galleriet Kaare Berntsen i Oslo.

Les også: Munch-bildet "Historien" er stjålet

Oppdaget 25. juni

- Akkurat hva som skjedde og hvordan det skjedde vet ikke vi, men det ble oppdaget den 25. juni, sier daglig leder Thomas Berntsen hos Kaare Berntsen.

Det er på det rene at kunsthandler Kaare Berntsen oppbevarte litografiet for en kunde, men akkurat når bildet ble stjålet, er det ingen som vet.

Kunstforretningen ble i tidsrommet 12. til 25. juni flyttet fra sentrum til Skillebekk i Oslo, og det var en gang i dette tidsrommet at "Løsrivelsen II" forsvant.

Etterlyses internasjonalt

John Roger Lund

John Roger Lund

Foto: NRK

- Det er ren rutine at vi etterlyser bildet internasjonal. Nå som det blir kjent i mediene, vil vi også gjøre det i Norge, sier lederen av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet, John Roger Lund,

"Løsrivelsen II" viser et velkent Munch-motiv; en kvinne og en mann som er i ferd med å gå fra hverandre. I bakgrunnen ser vi ei strand. Det stjålne trykket er verd en halv million kroner mer enn litografiet "Historien" som ble stjålet i forrige uke.

Ingen er pågrepet etter tyveriet av dette litografiet. Det ble stjålet fra Nyborg Kunst i Drammensveien torsdag kveld i forrige uke.

NRK oppdaget tyveriet

NRK oppdaget at bildet var stjålet gjennom et søk i Interpols base for stjålet kunst.

Se: Munch-trykket i Interpols base

Politiet har valgt å arbeide i det stille:

- Vi legger ikke skjul på at også fornærmede ikke har ønsket å ha noe blest om denne saken, sier Lund.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger