NRK Meny
Normal

En person mistenkt for trusler mot forsvarsadvokat

En person er mistenkt for trusler mot advokat Amir Mirmotahari, men politiet har så langt ikke fått avhørt vedkommende. Advokatens fraseparerte ektefelle hevder det ble utbetalt penger etter utpressing.

Amir Hossein Mirmotahari

SIKTET: Amir Hossein Mirmotahari på vei til et fengslingsmøte i Lime-saken. Nå er han siktet for å ha forsøkt å påvirke aktører i rettsvesenet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er blitt betalt penger til utpressere. Jeg vet ikke hvor mye eller hvordan, sier advokat Racha Maktabi til VG.

– Amir har etter det jeg vet betalt penger, men jeg vet ikke til hvem. Dette har skjedd uten min kunnskap på forhånd, sier Maktabi.

Overfor VG bekrefter politioverbetjent Per Morten Hvattum ved Nittedal lensmannskontor at politiet i november 2015 mottok en anmeldelse for trusler mot Mirmotahari.

– Saken er fortsatt under etterforskning. En person har status som mistenkt, men det har ikke vært mulig å gjennomføre avhør av vedkommende. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Hvattum.

Denne anmeldelsen gjelder trusler, ikke utpressing, men overfor VG hevder advokatens fraseparerte kone, Racha Maktabi, at de ble betalt ut penger som følge av utpressing. Hun sier imidlertid at hun ikke vet hvor mye eller til hvem, men legger til at hun og ektemannen måtte gå i dekning på grunn av trusler mot henne og barna.

Beskyldes for kidnappingsplaner

Amir Mirmotahari er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter etter paragraf 132 a i straffeloven. Han beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer for å få en klient frikjent, men benekter dette.

Torsdag avviklet han advokatpraksisen med øyeblikkelig virkning, etter at VG dagen før publiserte et lydopptak der det tilsynelatende fremgår at han planlegger en kidnapping.

– Jeg ser at jeg har opptrådt på en måte som er egnet til å skade advokatstandens anseelse og vil derfor avvikle min advokatpraksis med umiddelbar virkning, skriver advokaten i en redegjørelse gjengitt i VG.

Eier og driver advokatfirma

Mirmotahari etablerte Pharos i 2008. Han er eier, styreleder og daglig leder.

Advokatfirmaet holder til i Oslo sentrum og har sju ansatte.

Mirmotahari var ferdig utdannet jurist i 2005. Da hadde han allerede vært praktikant hos flere større advokatfirmaer i Oslo, og startet karrieren hos advokatfirmaet Hjort

Han har også vært dommerfullmektig i Asker og Bærum tingrett.

De siste årene har Mirmotahari jobbet som forsvarsadvokat i flere større straffesaker. Han forsvarer blant annet en av de tiltalte i Lime-saken, en eiendomsinvestor skal ha medvirket til menneskehandel.

Han har også skrevet bok og holdt forelesninger om statens forpliktelser etter Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger