En person er funnet død etter boligbrann i Akershus

En person er funnet død etter brannen i Nannestad natt til lørdag. Huset er totalskadet. Brannvesenet fikk kontroll på brannen, som spredte seg til taket på et nabohus.

Husbrann på Nannestad

En person er ikke gjort rede for. Brann og politi jobber på stedet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet har mandag gjennomført søk i huset og fant en person omkommet etter brannen. Det opplyser Øyvind Kverner, seksjonsjef for straffesaker i Ullensaker lensmannsdistrikt.

– Personen er tatt ut av huset og vil bli overført til obduksjon. Videre er de tekniske undersøkelsene i dag avsluttet og vil gjenopptas i morgen, sier han til NRK.

– Vet dere mer om brannårsaken?

– Nei, det foreligger noen teorier om brannårsak, men disse går vi ikke ut med nå av hensyn til etterforskningen.

Totalskadet

Personen var fortsatt savnet natt til lørdag, etter at huset ble totalskadd i brannen. Da ønsket ikke politiet å gå ut med hverken kjønn eller alder på den som er savnet.

– Det er opplysninger som gjør at vi kan si med ganske høy sikkerhet at det dessverre er en person som har omkommet, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knutsen.

Det brenner fortsatt i huset, så det er ennå ikke mulig å ta seg inn der. Men når det er mulig vil krimteknikerne lete etter den savnede personen.

Helsevesen og kriseteam forsøker å ivareta øvrige beboere som kom seg ut, melder Øst politidistrikt på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Det er kontroll på brannen og ikke noen fare for videre spredning.

Overtent hus

Nødetatene ble varslet om brann i en bolig i et rekkehus klokken 4.12.

Huset var da overtent og naboene ble evakuert. Røykdykkere søkte etter den savnede personen.

– Vi gjør alt det vi kan for å finne vedkommende. Livreddende innsats er alltid vår førsteprioritet, sier vaktleder Espen Stabell til NTB.

Brannvesenet hadde indikasjoner på hvor i boligen den savnede personen befant seg. De jobbet med å få oversikt på stedet, samtidig som de drev slukkingsarbeid og prøvde å hindre spredning av brannen.

To biler utbrent

Brannen spredte seg til et nabohus, men der var det kun takkonstruksjonen som tok fyr og det har ikke brent inne i selve huset.

Romerikes Blads fotograf på stedet forteller også at to biler er fullstendig utbrent.

SISTE NYTT

Siste meldinger