En av ti leter etter ny jobb i dag

Er du en av dem som sniktitter på jobbannonser innimellom oppgavene på første arbeidsdag i det nye året, ja så er du ikke alene.

En av ti ser etter ny jobb når vi har rundet et nytt år, viser statistikk fra Rubrikk.no.

VIDEO: En av ti ser etter ny jobb når vi har rundet et nytt år, viser statistikk fra Rubrikk.no.

Adil Osmani er daglig leder for nettstedet Rubrikk.no, han forteller at nærmere én av ti av alle i arbeidsfør alder, ser seg om etter en ny jobb når de går inn i det nye året.

– Det er helt tydelig at første arbeidsdag, når folk kommer tilbake fra nyttårsaften, med nyttårsforsetter og et ønske om en annen hverdag, så setter de seg ned og begynner å søke. Når de kanskje burde ha jobbet, så ser de seg heller etter andre jobber.

Han viser til at nettstedet Finn har nærmere 100.000 brukere inne på sine stillingsannonser første arbeidsdag, det samme har Nav og Rubrikk har rundt 30.000 brukere inne på sine jobbannonser.

Så av de om lag 2,5 millioner nordmennene i arbeidsfør alder, blir det rundt 10 prosent.

Les også: Mange vil ha ny jobb etter ferien

– Sitter lenger inne å søke

Adil Osmani

Antall personer som titter innom jobbannonsene øker når vi går inn i et nytt år, sier daglig leder i Rubrikk.no, Adil Osmani.

Foto: NRK

Det at de er inne og ser på stillingsannonsene er gjerne begynnelsen på en prosess, sier Osmani.

– Det er ofte begynnelsen, men det å faktisk søke etter en ny stilling sitter lenger inne hos de fleste. Vi er ganske lojale til arbeidsgiver i dette landet, og det henger kanskje sammen med jobbsikkerhet, at vi er ganske trygghetssøkende som folk, sier han.

Det folk i aller størst grad søker på denne dagen er jobber innenfor olje- og offshoresektoren, forteller Osmani.

– Det er fordi at der er det et ganske høyt trykk innen arbeidsmarkedet. Det er også mange økonomer som ser seg etter noe annet.

Øker mest

Det er innenfor bygg- og anleggsbransjen, og i helsesektoren det nå er størst økning i stillingsannonser.

– Da har vi telt alle stillingsannonser som var utlyst i fjor og på samme tid i år, og det viser en vekst på nesten 40 prosent innen bygg- og anlegg. Det er enormt, sier Osmani.

Susanne Sundbye

Susanne Sundbye er en av omlag 250.000 nordmenn som titter innom jobbannonsene ved starten av 2013.

Foto: NRK

Det er imidlertid ikke like økt etterspørsel i alle bransjer, og ikke i mediebransjen der 22 år gamle Susanne Sundbye forsøker å få en fot innenfor.

– Ja, jeg har nå søkt jobb i to måneder cirka, som journalist og videojournalist. Det er mye konkurranse blant journalister, men jeg håper på å få en jobb, sier hun til NRK.

– Stor rift om jobber

Sundbye merker at det er stor rift om journalistjobbene.

– Her for eksempel, «(...)du nådde ikke opp i denne runden. Takk for at du viste interesse for stillingen», leser hun opp fra dataskjermen.

– Av noen får jeg ikke svar engang, men andre venter jeg fortsatt på, sier hun.

Les også: Hver femte pynter på CV-en
Les mer: – Jobbsøkere må bruke de sosiale mediene
Les også: Denne plakaten ga Linus jobb

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger