En av statsministerens biler i ulykke – kranglet med Nettbuss om regning på 25.000 kroner

Busselskapet nektet lenge for å ha bulket en av luksus-Mercedesene som frakter landets toppolitikere. Nå erkjenner Nettbuss ansvar for ulykken og beklager at det har tatt tid å løse saken.

Krangler om regning

KRANGLET OM SKYLD: En av statsministerens luksus-Mercedeser fikk skader under kollisjon. Bilen som fikk skader skal ikke være den som frakter statsministeren til daglig, men SMK bekrefter at bilen brukes til å frakte regjeringsmedlemmer. Bilen eies av Statsministerens kontor.

Foto: Simon Solheim/skjermdump

Skadene på bilen har kostet Statsministerens kontor (SMK) 25.271 kroner, men partene var lenge uenige om hvem som hadde skylden.

SMK ba Nettbuss om å må ta regningen, og skrev dette i et brev til busselskapets forsikringsselskap Tryg: «Deres part Nettbuss Sør erkjenner ansvar i saken».

Men forsikringsselskap ville ikke betale. I en e-post til SMK, datert 10. november, skrev Tryg at kunden deres nekter skyld for uhellet:

«Vi stiller oss uforstående til deres påstand om at vår kunde skal ha pådratt seg ansvar for uhellet».

Les e-posten fra forsikringsselskapet Tryg:

Tryg - e-post

SMK: «Bussen kjørte inn i vår bils kjørefelt»

Bilen eies av Statsministerens kontor, men disponeres av Regjeringens biltjeneste. Ifølge SMK brukes bilen til å frakte medlemmer av regjeringen.

SMK forklarer trafikkuhellet slik i en e-post til NRK:

«Skaden oppsto da vår bil kjørte nedover Tollbugata i retning operaen. Nederst i Tollbugata stod to busser parkert på bussholdeplassen i motsatt retning. Da vår bil passerte de parkerte bussene, kjørte bussen inn i vår bils kjørefelt og traff med sin venstre front venstre bakskjerm på vårt kjøretøy».

– Var statsministeren passasjer da uhellet inntraff?

– Nei, svarer SMK.

– Hva er status i saken?

– Saken er ikke endelig avsluttet. Vi venter på svar fra Tryg Forsikring.

Tryg: «Kan ikke erkjenne ansvar for uhellet»

Forsikringsselskapet Tryg skrev i e-posten til SMK at føreren av den aktuelle bussen «ikke merket noe til et eventuelt sammenstøt».

De mente det ikke er riktig at de betaler regningen for reperasjonen av statsministerens bil:

«Vi kan ikke se at det er dokumentert at vår part er ansvarlig for uhellet. Med de foreliggende opplysninger kan vi ikke erkjenne ansvar for uhellet».

Nettbuss beklager

Nettbuss beklager nå overfor SMK at det har tatt lang tid å komme til en løsning i saken. Busselskapet erkjente ansvar for ulykken overfor SMK den 22. oktober, opplyser selskapet til NRK.

– Dessverre har det vært en svikt i kommunikasjonen med vårt forsikringsselskap, og det er nå tatt kontakt med forsikringsselskapet for å få saken avsluttet, sier Dag Bones, kommunikasjonssjef i Nettbuss, til NRK.

Kommunikasjonssjef i Tryg, Ole Irgens, skriver dette i en e-post til NRK:

«I Tryg ønsker vi å bidra til raske og ukompliserte skadeoppgjør. Her har vi brukt for lang tid på det som burde være en enkel sak, og det beklager vi. Nettbuss har erkjent ansvar i saken, og Tryg gjør opp regningen etter skaden i dag. Vi lover å gjøre det bedre for fremtiden!»

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger