Emma Tallulah ble døpt

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns datter ble i dag døpt i Slottskapellet.

Emma Tallulah døpes
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Presten startet det hele med en liten forsnakkelse og kalte kongens sist ankomne barnebarn for Ella Tallulah. Men han var rask til å rette det til det korrekte Emma Tallulah.

Se bilder fra dåpen

Seremonien i Slottskapellet startet klokken halv tre. Emma Tallulah Behn ble båret til dåpen av sin farmor, Marianne Solberg Behn . Øvrige faddere er dåpsbarnets tante, Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Alexia av Hellas, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland.

- Emma Tallulah er omsluttet av trygghet

Det var sokneprest Gunnar Næsheim fra Lommedalen menighet som forrettet under seremonien.

Han begynte seremonien med å si at Emma Tallulah er omsluttet av varme tanker og en trygghet som ikke er alle barn i verden som er preget av denne tryggheten, og snakket om krigens uroligheter i Gaza og Israel. Mange barn her lever med engstelse og frykt.

- Håp for fremtiden er viktig, sa Næsheim.

- Obama representerer håp

Presten nevnte i innledningen innsettelsen av USAs nye president, Barack Obama. Han sa at Obama for mange representerer håpet om en bedre fremtid.

Kronprinsesse Mette-Marit leste fra Johannes evangelium kapittel 4, om det levende vann som gir evig liv. Hun leste også fra Jesaia kapittel 58, vers 11 og 12 om at Herren skal gi deg krefter.

Sigvart Dagslands kone Karoline Krüger sang «Fuglehjerte» av Krüger og Erik Hillestad.

Tallulah betyr rennende vann

Emma Tallulah døpes

Emma Tallula ble døpt i Slottskapellet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Soknepresten talte om oppdragelse som er vikitg både i hjemmet og i kirken. Presten nevnte at Talullah betyr «rennende vann». Han la vekt på at vi i Norge er velsignet med mye rent vann, og at vi tar dette som en selvfølge. Mens det er mange steder i verden er det ikke like enkelt å få tak i vann.

- I Johannes evangelium sier Jesus at han vil gi oss det levende vann. Vannet i døpefontet blir en nådens kilde. Dåpen er en hellig handling.

- Korset er et symbol på relasjonen til Gud, og relasjonen til medmennesker. Et helt menneskeliv handler om å ta begge disse relasjonene på alvor, sa Næsheim.

Det var farmor Marianne Solberg Behn som holdt Emma Tallulah under selve dåpshandlingen. Før dåpen ba hun om at Herren må velsigne oss og være med oss. Presten sa etter dåpen at den lille nå er døpt inni den verdensvide kirke.

- La hjertene våre slå i samklang

Karoline Krüger sang etter dåpshandlingen sangen «Den fyrste song eg høyra fekk» av Per Sivle. Sigvart Dagsland fortsatte seremonien med en bønn som ble skrevet til Märtha og Ari Behns bryllup. Denne bønnen ble også brukt i de to andre døtrenes dåper.

- Herre, la oss virke utifra kjærlighet. La oss la oss gå veien sammen, hver i vårt eget spor. La hjertene våre slå i samklang, hvert med sin egen tone, ba Dagsland.

Pyntet med rosa amaryllis

Slottskapellet var pyntet med rosa amaryllis, tulipaner og grønne kornellgrener. På benkene i kirken var det i tillegg til roser dekorert med hjerter i lav fra Märtha Louise og Ari Behns bryllup.

Tante Mette-Marit er fadder

SISTE NYTT

Siste meldinger