Eldre person døde av koronaviruset i Moss

Moss kommune innfører besøksforbud for utenlandsreisende etter koronadødsfallet ved en omsorgsbolig. Dødsfallet settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.

Rosnes bo- og servicesenter i Moss

Personen var beboer ved Rosnes omsorgsboliger før han ble flyttet til Peer Gynt Helsehus for behandling.

Foto: Petter Larsson / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av koronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud.

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist koronasmitte søndag 26. juli, skriver Moss kommune i en pressemelding.

Personen kan ha vært en del av smitteklyngen som er knyttet til selskapet, sier Tollerud.

Personen ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet korona og døde fredag kveld. Pårørende er informert.

– Våre tanker går til de etterlatte, sier Tollerud.

Peer Gynt Helsehus

Personen fikk behandling på Peer Gynt Helsehus før han døde etter å ha vært smittet av koronaviruset.

Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud

Innfører strenge tiltak

Etter dødsfallet har kommunen besluttet å innføre flere tiltak på omsorgsboligene og sykehjemmene i Moss. Kommunen innfører besøksforbud for personer som har vært i utlandet.

– I dag innfører vi strengere tiltak på lik linje med sykehuset Østfold. Vi ber personer som har vært i utlandet om å ikke komme på besøk før det har gått ti dager, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Det siste døgnet har ytterligere to personer fått påvist smitte i kommunen. De to tilhører samme familie og er isolert hjemme.

Disse tilfellene blir sett på som en fjerde smitteklynge. Det er ikke relasjon mellom de nye tilfellene og smitteutbruddet i Moss de siste dagene, ifølge kommunen. Det er også satt i gang smitteoppsporing.

– Vi kommer til å se flere utbrudd også i andre kommuner fremover. Da er det viktig at folk oppsøker helsevesenet hvis de har symptomer, sier Krogstad.

Moss kommune skal også sette i gang en informasjonskampanje for å minne om smittevernreglene.

Ordfører Hanne Tollerud og kommuneoverlege Kristian Krogshus på en pressekonferanse i Moss rådhus.

Ordfører Hanne Tollerud og kommuneoverlege Kristian Krogshus under et pressekonferanse i Moss kommune.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Lokalt smitteutbrudd

Moss kommune opplever et lokalt smitteutbrudd, og er eneste kommune i Norge med stigende smittetall. Utbruddet settes i sammenheng med et bryllup som ble feiret over flere dager på Østlandet.

Så langt har det vært kjent at det var totalt tre bryllupsselskaper i Sarpsborg og Oslo. Onsdag kveld fikk kommunen informasjon om et fjerde selskap, som ble arrangert i Fredrikstad i midten av juli.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hvem som har deltatt i dette selskapet, og kontakte alle som har vært der. Det er så langt ikke påvist smitte blant deltakerne fra dette selskapet. Det sa Krogshus under et pressekonferanse på torsdag.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 03.08.2020
9312
Smittet
14
Innlagt
256
Døde

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger