NRK Meny
Normal

Ekstremværet er over

Ekstremværet «Petra» har nå gitt seg. – Men det betyr ikke at det ikke vil regne mer, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Dronebilder av flommen i Nybrufossen i Kongsberg. Foto: Petter Olden og Stian Rugsveen.

NRK Luftfoto: Petter Olden og Stian Rugsveen.

I går herjet ekstremværet i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Nå melder Meteorologisk institutt at «Petra» har gjort seg ferdig.

Det meste av regnværet har falt, men fortsatt er flomvarselet for Telemark på rødt nivå, melder Norges vassdrags- og energidirektorat.

I Buskerud, Aust-Agder og Vestfold er det senka til oransje nivå.

– Det vil fortsatt komme litt regn i de utsatte områdene, men utover dagen vil det bli slutt på nedbøren, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Marie Tveiten

Det er gjort skader for flere hundre tusen kroner på bygninger ved Nidelv camping i Arendal, det konstaterer eier Marie Tveiten etter befaring med kano.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Fortsatt oversvømmelser

Det er venta ytterligere med vannføring for deler av Skiensvassdraget og Numedalslågen i dag, og mange områder er berørt av oversvømmelsene.

I går ble flere personer evakuert i både Vestfold, Telemark og Agder. Den høye vannstanden som førte til flere oversvømte kjellere i Skien, vil vedvare gjennom helgen, ifølge fylkesberedskapssjefen i Telemark.

Flere kjellere på Skotfoss er fylt med vann. Det er ventet at vannet skal stige ytterligere i Skiensvassdraget.

Reporter Kurt Inge Dale må bli med i en båt for sjekke kjellere på Skotfoss i Telemark.

I Telemark er fortsatt flere veier stengt i dag.

Vannføringen i Numedalslågen i Kongsberg var tett oppunder 750 kubikkmeter i sekundet. Med andre ord rant det hele tiden 750.000 liter vann hvert sekund. Magasinene lenger nord i vassdraget ble fylt opp, og kraftproduksjonen ble stanset.

Store utbetalinger i vente

Toralf Rutledal

Pressetalsmann i Tryg Forsikring, Toralf Rutledal, forteller at det først og fremst er kjellere som har de største skadene etter uværet.

Foto: Paul Bernhard

Flere steder i fylket har ekstremværet skapt store skader. Pressetalsmann i Tryg Forsikring, Toralf Rutledal, har vært ute og sett på skadene flommen har forårsaket. Han forteller at forsikringsselskapene har store skadeutbetalinger i vente.

– Våre folk som jobber med skadesanering er klare på at dette er den største hendelsen de kan huske, sier Rutledal.

– Dette blir et omfattende år når det gjelder skadeutbetalinger, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger