Ekstreme islamister tok jegerkurs i Norge

I løpet av det siste året har flere islamister deltatt på jegerkurs for å ta jegerprøven. Dette kan være en lovlig inngang til å kunne oppbevare inntil seks våpen.

Bygget til PST i Nydalen i Oslo

PST sier til Dagsavisen at de kjenner identiteten til flere av dem som har tatt jegerprøven.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Opplysningene bekreftes fra lokallag i Norges Jeger- og Fiskerforbund, den flerkulturelle friluftsorganisasjonen Wild-X og kilder i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt kursdeltakere som har gitt uttrykk for meget ytterliggående standpunkter på jegerprøvekurs. De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier leder Tor Bach i Wild-X.

Han ble svært bekymret og varslet myndighetene.

– Med bestått jegerprøve vil man kunne ha inntil seks våpen registrert på sitt navn. Rifler og hagler som i gale hender er farlige, sier Bach.

I tillegg til jegerprøven må alle som går til anskaffelse av våpen sikkerhetsklareres av politiet.

Profetens Ummah

Etter det avisen erfarer, kommer islamistene det er snakk om fra land i Nord- og Vest-Afrika.

De skal være tilknyttet den ytterliggående gruppen Profetens Ummah, som er en av gruppene PST holder under oppsyn. Det var også denne gruppen som demonstrerte utenfor den amerikanske ambassaden i september, i protest mot filmen «The Innocence of Muslims» - den omstridte Muhammed-filmen.

I tillegg skal en mann som er tilknyttet Ansar al-Sunna, en gruppe som dukket opp tidligere i år, ha deltatt på jegerkurs. Gruppa vakte oppsikt da den krevde at Grønland bydel ble egen stat, og at nordmenn skulle betale skatt til muslimer.

Gruppa er også under etterforskning for å ha sendt brev med trusler til flere norske topp-politikere, deriblant Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Espen Barh Eide.

– En privatsak å ta jegerprøven

PST bekrefter at politiet kjenner identiteten til jegerkursdeltakerne, men informasjonssjef Martin Bernsen kan ikke kommentere saken.

Profetens Ummah-leder Ubaydullah Hussain kan ikke se at noen har gjort noe ulovlig og at det er opp til hver enkelt å ta jegerprøven.

– Jegerprøven er tillatt å ta for enhver person med norsk statsborgerskap og ikke kriminelt rulleblad. Om noen rundt miljøet til Profetens Ummah har tatt jegerprøven, er dette en privatsak, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger