Ekskona: Kan ikke tilgi Treholt

Spiondømte Arne Treholts ekskone Kari Storækre sier hun aldri kan tilgi Treholt og bryr seg ikke om han blir frikjent.

Kari Storækre fotografert i 1981

Arne Treholts ekskone Kari Storækre i et bilde fra 1981.

Foto: SCANPIX

I et intervju med Magasinet i lørdagsutgaven av Dagbladet sier Storækre (60) at de siste ukene, der det blant annet har kommet frem opplysninger om at leiligheten deres i Oscars gate i Oslo ble videoovervåket av politiet før Treholt ble arrestert, har vært tunge.

Kari Storækre

Kari Storækre i 1981.

Foto: Laurvik, Henrik / Scanpix

Visste at hun ble avlyttet og overvåket

– Jeg er så trøtt av at gamle sår blir revet opp igjen og igjen, sier Storækre til Magasinet.

Ballen har igjen begynt å rulle i Treholt-saken etter at boken «Forfalskningen - politiets løgn i Treholt-saken» kom ut for noen uker siden . Sentralt i boken er pengebeviset fra saken mot Treholt, og i boken hevdes det at politiet forfalsket bevis.

Hun forteller til avisen at hun skjønte at noe var annerledes i tiden før Treholt ble arrestert.

– Jeg har hele tiden visst at jeg ble både avlyttet og overvåket. Men det siste som er kommet fram, at alt jeg har gjort i mitt eget hjem, er blitt filmet, er... nei, jeg har vanskelig for å finne ord, sier Storækre til Magasinet.

Vurderer å gå til sak

Storækre vurderer nå å gå til retten etter at det har kommet frem at hun og Treholt ble overvåket. Hun reagerer på at Lundkommisjonen visste om overvåkingen , men ikke fortalte henne om det.

Da Treholt ble arrestert jobbet Storækre i NRK, men kunne ikke lenger være på skjermen. Hun forstår den beslutningen, og tror folk hjemme ville sett på henne og tenkt mer på hvordan hun selv hadde det enn hva hun sa.

Men tiden etter arrestasjonen ble tøff, og Storækre overlevde ved å frilanse - uten å tjene mye penger av det.

– Jeg vil ha økonomisk oppreisning. Etter at de arresterte Arne tok de fra ham hans lønn, og jeg kunne ikke lenger jobber i NRK. I en periode hadde jeg rett og slett ingen penger, sier Storækre til Magasinet.

Stevnet for utroskap av Treholt

Hun mener det ikke ble vist noen medmenneskelighet fra myndighetene, og hun sier til Magasinet at den økonomiske belastningen var enorm.

– Det fantes ingen skuff for spionhustruer, ingen regler, ingen instrukser, sier Storækre til Magasinet.

Hun sier til avisen at Treholt nektet henne skilsmisse da han sett i fengselet, og at det derfor ikke gikk å selge den store leiligheten deres i Oscars gate. Storækre sier hun ikke vet hvorfor Treholt nektet henne skilsmisse, men sier at det deretter ble komisk:

– Han stevnet meg for utroskap. Det var reneste hekseprosessen, jeg skulle bevise min uskyld i en rettssal. Den eneste personen jeg har ligget med etter ham, det er mannen min, sier hun til Magasinet.

Kan aldri tilgi Treholt

Forholdet med Treholt i dag kaller Storækre for «ikke-eksisterende», og hun forteller til Magasinet at hun ikke bryr seg om hvordan det går med ham når Gjenopptakelseskommisjonen nå skal vurdere saken på nytt.

Storækre og Treholt har en sønn sammen, som var fem år gammel da Treholt ble arrestert i 1984. Storækre sier at hun aldri kan tilgi eksmannen.

– Nei. Han har sveket meg så grovt at det ikke kan tilgis, sier Storækre til Magasinet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger