Eks-spaner frykter for sitt liv

- Jeg er redd for min egen sikkerhet. Når såpass sterke krefter arbeider mot meg, da kan hva som helst skje, sier den tidligere politispaneren som har fortalt at pengebeviset i Treholt-saken er forfalsket.

Video Eks-spaner frykter for sitt liv

VIDEO: NRK møtte eks-spaneren på et hotellrom torsdag.

Den tidligere spaneren i det norske overvåkningspolitiet møter NRK på et hotellrom. Han vil ikke fortelle hvor i Norge han oppholder seg.

Nå blir han anklaget av gamle venner og kollegaer om at han lyver.

LES OGSÅ: Tidligere POT-sjef: - Juks har aldri vært i mine tanker

LES OGSÅ: Treholt-avgjørelse fredag

LES OGSÅ: – Bevisforsfalskning er løgn

- Er du sikker på at du snakker sant?

- Ja, jeg er 100 prosent sikker.

På spørsmål om hvorfor de tidligere kollegaene kaller ham en løgner, svarer han at noen kanskje tror at han virkelig snakker usant. Og at det da er lett å si at det er løgn.

Den tidligere politispaneren sier at han sa opp jobben i overvåkningspolitiet 1987, og at ledelsen den gangen ba ham om å fortsette.

Men flere av hans tidligere kollegaer som NRK har snakket sier at han mistet jobben der fordi han var uskikket til tjenesten på grunn av psykiske problemer og alkoholproblemer.

- Dette er ren løgn, og det kan jeg dokumentere. Jeg har aldri hatt psykiske problemer, og alkoholforbruket mitt er helt normalt, sier den tidligere spaneren i intervjuet med NRK.

LES OGSÅ: Fritas fra taushetsplikt i Treholt-saken

SISTE NYTT

Siste meldinger