Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige

Den norske kvinnen som forsvant fra Landskrona ble funnet i strandkanten sør for Landskrona lørdag, bekrefter politiet.

Eirin Mikkelsen

SAVNET I OVER EN MÅNED: Eirin Mikkelsen forsvant fra Landskrona på julaften. Den 25. januar fant politiet levningene hennes sør for byen.

Foto: Privat

Eirin Mikkelsen (43) ble sist sett sent på kvelden julaften i den svenske byen Landskrona. Familiens bistandsadvokat sier til NRK at levningene som ble funnet sør for Landskrona på lørdag har blitt identifisert.

Familien ble varslet mandag morgen.

Kropp uppspolad utanför landskrona

LIKFUNN: Svensk politi gjorde lørdag funn av en død person i sjøen ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona i Skåne i Sverige. Levningene er nå identifisert.

Foto: Andre Tajti / Topnews.se

– De var forberedt på det verste og tar dette veldig tungt, sier familiens advokat Jon Anders Hasle til NRK.

Politiets pressetalskvinne Åsa Emanuelsson bekrefter opplysningene overfor NRK.

Mikkelsen ble sist sett ved et havneområde i den sydsvenske byen. Hun ble meldt savnet første juledag, og et omfattende søk ble iverksatt etter kvinnen.

Søk i Landskrona

UTEN RESULTAT: Letemannskaper og den savnede kvinnens familie gjorde søk i sjøen utenfor Landskrona i romjulen, uten resultat.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Både søkshunder, dykkere og droner ble brukt i søket. Politiet så på forsvinningen som mistenkelig, og saken ble etterforsket som en mulig bortføring.

Emanuelsson ønsker ikke å si noe mer om politiets etterforskning i etterkant av funnet.

– Obduksjonsrapporten er ikke klar. Vi må avvente resultatet av den, sier hun til NRK.

Politiet har tidligere sagt at de ikke har noen mistenkte personer i saken, og at søkene etter kvinnen ikke ga dem noen svar på hva som kan ha skjedd med henne.

Den 25. januar, over en måned etter at Mikkelsen sist ble sett i Landskrona, fant politiet levninger av en person ved Lundåkrabukten sør for byen.

død person funnet i Sverige

død person funnet i Sverige

SISTE NYTT

Siste meldinger