NRK Meny
Normal

Forsvareren skuffet over at anke forkastes

Borgarting lagmannsrett har forkastet Eirik Jensens anke over Oslo tingretts fengslingskjennelse. Forsvareren til den korrupsjonssiktede politimannen tror ikke det blir aktuelt å anke avgjørelsen.

Eirik Jensen

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen kan fortsatt holdes i varetekt, mener Borgarting lagmannsrett.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Jens-Ove Hagen snakker til pressen i Oslo tingrett

Jens-Ove Hagen sier det er skuffende at lagmannsretten har forkastet Jensens anke.

Foto: Oyvind Bye Skille / NRK

Forrige uke besluttet Oslo tingrett at varetektsfengslingen av Jensen skal forlenges med fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Samtidig mente tingretten at Jensen ikke lenger skulle sitte i isolasjon. Tirsdag leverte forsvarer Jens-Ove Hagen en elleve sider lang anke over fengslingskjennelsen.

Forsvarer Jens-Ove Hagen begrunnet anken med at forsvarerne mener det ikke er skjellig grunn til mistanke eller bevisforspillelsesfare.

Fredag ble det klart at Borgarting lagmannsrett forkaster anken. Innholdet i avgjørelsen er unntatt offentlighet. Hagen presiserer overfor NRK at han derfor er avskåret fra å kommentere innholdet inngående.

– Det er skuffende, men det får vi forholde oss til, sier Hagen i en kort kommentar.

Anker neppe videre

Han sier at det neppe blir aktuelt å anke spørsmålet om varetekt videre til Høyesterett.

– Jeg tror ikke det, men jeg har ikke fått lest kjennelsen ordentlig ennå. Det fordi Høyesteretts prøvelsesadgang er relativt begrenser, sier Hagen.

Eirik Jensen er siktet for korrupsjon av Spesialenheten for politisaker. Bakgrunnen er narkosiktede Gjermund Cappelen har forklart at han fikk hjelp av Jensen til å frakte hasj inn til Norge i en årrekke.

TV2: Fant mobil registrert på død mann

Tidligere i dag meldte TV2 at Cappelens sønn (26) er løslatt av politiet, fordi de ikke lenger mener det er fare for bevisforspillelse. 26-åringen ble pågrepet 19. desember i fjor med tre millioner i kontanter og siktet for heleri.

TV2 melder også fredag at det dukket opp en telefon registrert på en død mann da de tok beslag i Eirik Jensens ulike mobiltelefoner. Ifølge kanalen skal mobiltelefonen ha blitt brukt til å holde kontakt med Cappelen.

– Dersom det medfører riktighet, har det i så fall sin naturlige forklaring, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger