Hopp til innhold

Eirik Jensen: – Jeg har ingen planer om å påvirke juryen

Eirik Jensen mener han er bedre forberedt til ankesaken enn han var i tingretten.

Eirik Jensen mener han er bedre forbedt til ankesaken enn han var i tingretten.

NRK møtte Eirik Jensen utenfor Oslo tingrett rett før den historiske ankesaken starter. Saken går for Borgarting lagmannsrett, men holdes i samme rettssal som sist gang.

NRK møtte Jensen på vei inn til Oslo tingrett, der den historiske ankesaken skal gå frem til februar neste år.

– Det blir jo spennende. Denne gangen er vi godt forberedt. Vi har brukt mye tid på å sette oss inn i det vi kanskje ikke satte oss inn i i tingretten. Jeg var liksom ikke helt mentalt til stede i den prosessen, så jeg tror det går bedre nå, sier Jensen.

Dette er siste sjanse, hvordan påvirker det deg?

– Sånn er det bare. Jeg kan ikke si at det påvirker meg verken negativt eller positivt. Man tar det som motivasjon, sier Jensen.

Ti vanlige personer skal avgjøre skjebnen hans

– Ingen planer om å påvirke juryen

Ankesaken blir den siste i Norge som går foran en vanlig jury. Jensen sier han ikke har noen planer om å overbevise dem.

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg tar utfordringene som kommer så godt jeg kan, så regner jeg med at de er fullt kapable til å vurdere det som fremkommer. Jeg har ingen planer om å påvirke juryen, jeg er opptatt av å få frem sannheten, sier han.

Jensen og Elden i ankesaken

Eirik Jensen og forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett tirsdag morgen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

– Dere får se en helt annen Eirik Jensen nå

Jensen sier han slet med psyken i første rettsrunde, og mener det blir annerledes nå. Han håper fortsatt på full frifinnelse.

– Det er jo opp til andre enn meg, men jeg mener vi har gode poenger. Så får vi se, sier han.

Jensen har med seg kjæresten Ragna Lise Vikre, som var til stede under store deler av den første rettssaken. Hun tør ikke å spå utfallet, men sier hun håper på det beste.

– Det er vesentlig forskjell. Eirik var ikke i form i tingretten. Han slet med hukommelsen, og var psykisk veldig kjørt. Dere får se en helt annen Eirik Jensen nå. Jeg tror det får mye å si, sier hun.

Forteller hvordan kjæresten har støttet ham

– Ventetiden har vært heftig

Når ankesaken innledes i dag, skal tolv personer velges som lagrettemedlemmer, bedre kjent som en jury. Det er disse som avgjør Jensens skjebne.

Den tidligere politimannen har anket skyldspørsmålet etter å ha blitt dømt til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til smugling av flere tonn hasj.

Gjermund Cappelen er også i retten. Han har anket straffeutmålingen på 15 års fengsel, og ønsker seg større strafferabatt.

– Jeg var ikke mentalt til stede i tingretten

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger