Eirik Jensen møter offentligheten for første gang med ny bok

Siden politimannen Eirik Jensen ble pågrepet og siktet for korrupsjon har han ikke vist seg for større offentlige forsamlinger. Torsdag stiller han til pressekonferanse om utgivelsen av sin egen selvbiografi.

Eirik Jensen

Politimannen Eirik Jensen hadde lederfunksjoner og snakket ofte til media, som her under en pressekonferanse om gjengkriminalitet i Oslo i 2007. Nå skal han holde en pressekonferanse om en selvbiografi som utgis samtidig som han selv er korrupsjonssiktet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

24. februar i fjor ble den erfarne politimannen Eirik Jensen møtt av bevæpnede kolleger i garasjen ved politihuset i Oslo. Beskjeden var:

– Du er arrestert.

Jensen ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Siden er siktelsen utvidet til å også omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Politimannen har hele tiden hevdet sin uskyld.

Eirik Jensen satt varetektsfengslet i over tre måneder. Han ble også suspendert fra stillingen sin i Oslo-politiet, noen han fortsatt er.

Helt siden han ble pågrepet er alt offentligheten har sett av ham ett enkelt intervju han ga til TV 2 like etter løslatelsen fra varetekt.

Nå velger han å komme med sin egen versjon av saken bredt – både i boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv» og ved å holde en åpen pressekonferanse.

NRK sender direkte fra pressekonferansen med Eirik Jensen fra kl. 08.50 her på nrk.no og på NRK1.

Fra erfaren politimann til korrupsjonssiktet i mediestorm

Eirik Jensen hadde jobbet i politiet i godt over 30 år.

Mannen var blitt en sentral person i Oslo-politiets arbeid med alvorlig og organisert kriminalitet, og han hadde også fått lederoppgaver i dette arbeidet som en betrodd medarbeider som var ansett til å ha stor kompetanse.

Så plutselig kom nyheten: Polititopp pågrepet og siktet for korrupsjon

På rundt et år ble Jensen omtalt i nærmere 4 500 artikler i norske medier, ifølge medieovervåkingstjenesten Retriever.

Avis-forsider om Eirik Jensen

Svært mange avisforsider ble viet til saken i tiden etter at det ble kjent at Eirik Jensen var korrupsjonssiktet.

Foto: NRK

Politimannen har nå skrevet en selvbiografi sammen med forfatteren Thomas Winje Øijord.

I ei bok på 281 sider skriver Jensen om alt fra oppveksten og hvordan han endte i politiyrket til hvordan det var å selv bli kastet på glattcelle.

I biografien kommer det fram mange detaljer – blant annet om forholdet Jensen hadde til sine informanter, og om hvordan han ikke alltid kom like godt overens med alle politisjefer.

Bokomslag - Eirik Jensens «På innsiden.Historien om mitt politiliv»

Slik ser bokomslaget ut for boka som er en av hovedattraksjonene i den så kalte Krimfestivalen.

Foto: Kagge forlag

Boka og utgivelsen har allerede fått kritikk. Blant annet fordi den kommer før saken mot politimannen har fått sin rettslige behandling, og fordi det lages underholdning av det.

Forlaget: Ikke et forsvarsskrift

Forlaget Kagge som gir ut boka nekter for at det er noe forsvarsskrift.

– Overhodet ikke. Dette er Eirik Jensens fortelling om seg selv. Kagge forlag inngikk en avtale med ham allerede 10. desember 2012 om å lage hans biografi. Det er et prosjekt vi har jobbet med lenge, sier forlegger Erling Kagge til NRK.

SISTE NYTT

Siste meldinger