NRK Meny
Normal

Eirik Jensen i ny bok: Kommer ikke tilbake til politiet

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (57) avslutter sin egen selvbiografi med å erkjenne at han nok aldri kommer tilbake i politiet.

Eirik Jensen (forfatterportrett)

FORTSATT UNDER ETTERFORSKNING: Suspendert polititopp i Oslo, Eirik Jensen, er fortsatt korrupsjonssiktet og under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. I boka han gir ut på Kagge forlag denne uken erkjenner han at han nok aldri kommer tilbake i politiet.

Foto: Ragna Lise Vikre / Kagge forlag

Erkjennelsen kommer på den siste siden i den ferske boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv», som presenteres av Kagge forlag torsdag morgen.

Selv om han hele tiden har hevdet han er uskyldig i korrupsjonsanklagene, innrømmer Jensen i boka at han ikke kommer tilbake til politet.

– Jeg har alltid vært stolt av å jobbe i politiet. Nå ser jeg at jeg er ved slutten av reisen, klar eller ikke. Arbeidslivet har i sum vært en opptur, og det er tungt, men samtidig beroligende, å erkjenne at jeg nå skal levere skilt og nøkler, skriver Jensen.

Jensen om glattcelle: – Et nakent, jævlig rom

Fortsatt siktet for korrupsjon

Boka kommer ut selv om Eirik Jensen fortsatt er under full etterforskning av Spesialenheten for politisaker og siktet for grov korrupsjon. En påtalebeslutning er ventet i løpet av våren 2015.

Den tidligere polititoppen har hele tiden hevdet sin uskyld og nektet straffskyld.

I boka skriver han at han har møtt både støtte og motstand i politiet gjennom sin karriere.

Jensen forteller om sin egne suksesser, men er tydelig på at politiet har mye forbedringspotensial.

Før pågripelsen og korrupsjonssiktelsen hadde Eirik Jensen vært en profilert politimann i Oslo i over 30 år.

Han har aldri lagt skjul på at han har valgt utradisjonelle arbeidsmetoder. Blant annet frontet han aktivt en egenutviklet arbeidsform døpt «dialogmodellen».

Stolt av egen innsats

Gjennom arbeidet sitt i Oslo politidistrikt mot alvorlig organisert kriminalitet fikk Jensen tett kontakt med ulike kriminelle grupperinger som A-gjengen, B-gjengen, Young Guns, Hells Angels og Bandidos. Han valgte å snakke med de direkte.

I bokas avslutning fastholder Jensen at han tror på sine egne prinsipper selv om han nok ikke kommer til å fortsette med dem selv.

– I kjølvannet av min gjerning er jeg heldigvis trygg på hva som står igjen: Tre sentrale begreper som gjør politiet humane, effektive, slagkraftige og gode: dialog, informasjon og tilstedeværelse, skriver Jensen.

Det må vi ta vare på og videreføre til dem som nå er på innsiden.

Eirik Jensen / siste setning i boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv»

Forlaget avviser forsvarsskrift

Erling Kagge

Forlegger Erling Kagge

Foto: Holm,Morten / NTB scanpix

Kagge forlag beskriver Jensens bok som en biografi. Forlegger Erling Kagge avviser at boka er et forsvarsskrift.

– Overhodet ikke. Dette er Eirik Jensens fortelling om seg selv. Kagge forlag inngikk en avtale med ham allerede 10. desember 2012 om å lage hans biografi. Det er et prosjekt vi har jobbet med lenge, sier forleggeren.

Les mer om forlagets begrunnelse for å gi ut boken her.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger