Hopp til innhold

Korrupsjonssiktet politileder blir fortsatt suspendert

Ansettelsesrådet ved Oslo politidistrikt har besluttet å forlenge utestengelsen av den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen til midten av desember.

Eirik Jensen

Polititoppen Eirik Jensen har siden februar vært siktet for grov korrupsjon og brudd på våpenloven. I dag ble suspensjonen av ham forlenget.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Ansettelsesrådet satt sammen i flere timer i dag, før de konkluderte rundt Jensens skjebne som politimann. Opprinnelig var det meningen at Jensen skulle gå av som politimann i sommer, siden han har nådd pensjonsalderen på 57 år, men han har selv utsatt dette for å forsøke å renvaske seg for de alvorlige anklagene.

Erkjenner ikke skyld

De siste årene har Jensen arbeidet som rådgiver i Oslo politidistrikt, i politimesterens stab. Før det var han stadig i medias søkelys som leder for «Gjengprosjektet», som hadde fokus på alvorlig gjengkriminalitet og MC-krim.

Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen

Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen

– Jensen møtte ikke selv i ansettelsesrådet, opplyser hans forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

Ifølge Hagen var den korrupsjonssiktede politimannen forberedt på videre suspensjon.

– Så lenge siktelsen fortsatt står, så innser vi at det ikke er noen vei utenom en fortsatt suspensjon. Men i det ligger ikke noen aksept av grunnlaget for siktelsen. Hans standpunkt må oppfattes som et tegn på at han innser verdien å forholde seg til livets realiteter, sier Hagen.

– Hans holdning til siktelsen er den samme som den har vært hele tiden, nemlig at han ikke erkjenner straffskyld for noe forhold, legger forsvareren til.

– Avslørt av kilde

Polititoppen ble pågrepet av bevæpnede politifolk fra Asker og Bærum 24. februar i år, mistenkt for grov korrupsjon. Politiet var kommet på sporet av ham i en narkotikasak hvor en annen siktet hevdet å ha betalt store summer til Jensen.

Investoren Gjermund Cappelen, som kobler polititoppen Eirik Jensen til den grove korrupsjonssaken, har innrømmet smugling av rundt 450 kilo hasj.

Cappelen har i avhør hevdet at Eirik Jensen har hjulpet ham med å smugle store hasjpartier til Norge gjennom flere år. Jensen sier Cappelen har vært en mangeårig kilde, og ikke noe mer.

Det er Spesialenheten som etterforsker korrupsjonssaken mot Eirik Jensen, mens Asker og Bærum politidistrikt etterforsker den omfattende narkotikasaken, hvor Cappelen er antatt å være hovedpersonen.

I over tre måneder satt Jensen i varetekt, men har hele tiden nektet straffskyld for korrupsjonsanklagene. I mai ble han løslatt, men siktelsen er opprettholdt.

I tillegg til Cappelens forklaringer, mener Spesialenheten at de har gode beviser mot Jensen. Deriblant SMS-kontakt mellom Jensen og Cappelen, bilder av de to sammen, beslag av store mengder kontanter, overlevering av penger, og oppussing av et bad hos Jensen som Cappelen skal ha betalt.

Etterforskningen av Eirik Jensen kan koste 25 millioner kroner.

AKTUELT NÅ