Helsearbeider desinfiseres mot ebolasmitte i Kongo
Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP

Ebola i Kongo

Oppsummert

Et nytt stort bolautbrudd øst i Kongo har kostet over 500 menneskeliv, opplyser helsemyndighetene. Helsepersonell og hjelpeorganisasjoner har store utfordringer med å jobbe i området på grunn av angrep fra opprørsgrupper og andre militære grupper.

 • Angrep ebola-senter i Kongo

  Bevæpnede menn angrep og satte fyr på et behandlingssenter for ebolasmittede pasienter øst i Kongo onsdag, melder Reuters. Kampene mellom angriperne og regjeringsstyrker varte i flere timer.

 • Over 500 døde av ebola i Kongo

  Ebolautbruddet øst i Kongo har tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet. Myndigheter og hjelpeorganisasjoner har hatt store utfordringer med å jobbe i området på grunn av angrep fra opprørsgrupper og andre militære grupper.

 • Erklært frisk etter ebola

  En kvinne i Den demokratiske republikken Kongo er erklært frisk etter å ha vært smittet av ebola og har født et friskt barn, hevder kongolesiske helsemyndigheter. Det skal være første gang et friskt barn fødes av en mor som har vært ebolasmittet.

 • Verdens nest største ebolautbrudd

  Utbruddene av det dødelige ebolaviruset i Kongo er det nest største i verdenshistorien, opplyser Verdens helseorganisasjon. I går kunngjorde Kongos helseminister at antall ebola-tilfeller i landet har økt til 426.

 • Ebola-innsats suspendert i Kongo

  Arbeidet med å kjempe mot eit ebola-utbrot i den austlege Beni-regionen i Kongo er suspendert etter samanstøyt nokre få meter frå det lokale beredskapssenteret, opplyser helsedepartementet i landet, ifølgje AFP. 16 hjelpearbeidarar er evakuerte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger