NRK Meny
Røde Kors ved en klinikk i Kongo
Foto: Desirey Minkoh / AFP

Ebola i Kongo

Oppsummert

Tre personer er døde av ebola i Kongo, og Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte fredag 12. mai at det har brutt ut en epidemi i landet. Guinea, Liberia og Sierra Leone ble hardest rammet av ebola i 2014, men også da var det tilfeller i Kongo.

 • WHO: Ebolautbrudd i Kongo er over

  Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærer at det nyeste utbruddet av den dødelige sykdommen ebola i Kongo, er over. Det er 42 dager siden den siste pasienten testet negativt, skriver CNN.

 • – Kontroll på ebolautbrudd i Kongo

  Ebolautbruddet i DR Kongo er under kontroll, sier landets helseminister Olly Ilunga Kalenga ifølge Reuters. Det er ikke registrert et nytt sykdomstilfelle på 21 dager, noe som anses for å være den maksimale inkubasjonstiden til viruset.

 • Skal teste ebolavaksine i Kongo

  Myndighetene i DRC Kongo har godkjent bruk av en ebolavaksine, som fortsatt er under utprøving. Vaksinen skal brukes til å bekjempe et ebolautbrudd. Vaksinen er ikke formelt godkjent, men har vist lovende resultater, ifølge Verdens helseorganisasjon.

 • Mistenker 17 nye tilfeller av ebola

  Verdens helseorganisasjon (WHO) sier de har påvist ebola hos nok en person i Den demokratiske republikken Kongo. WHO sier de også mistenker 17 andre tilfeller av det dødelige viruset.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger