Skanning elektronmikroskopibilde av trådliknande Ebolavirus som bryt ut frå ei infisert celle
Foto: NTB Scanpix

Ebola i Kongo

Oppsummert

Ebola-utbruddet i Kongo er av Zaire-typen som det finnes vaksine mot, opplyser helsemyndighetene i landet til Reuters. Fire mennesker er smittet i Mangina nær grensen mot Uganda. Tidligere i sommer døde 20 mennesker av blødningsfeber.

 • Verdens nest største ebolautbrudd

  Utbruddene av det dødelige ebolaviruset i Kongo er det nest største i verdenshistorien, opplyser Verdens helseorganisasjon. I går kunngjorde Kongos helseminister at antall ebola-tilfeller i landet har økt til 426.

 • Ebola-innsats suspendert i Kongo

  Arbeidet med å kjempe mot eit ebola-utbrot i den austlege Beni-regionen i Kongo er suspendert etter samanstøyt nokre få meter frå det lokale beredskapssenteret, opplyser helsedepartementet i landet, ifølgje AFP. 16 hjelpearbeidarar er evakuerte.

 • Kongos verste ebolaepidemi

  Det pågåande ebolautbrotet i Kongo er det verste av dei utbrota landet har hatt sidan det første i 1976. Så langt er 198 døde i det siste utbrotet, og det er ikkje under kontroll. Til samanlikning døde rundt 10.500 i utbrotet i Vest-Afrika i 2014.

 • 164 døde av ebola i Kongo

  Ebolautbruddet øst i Kongo har krevd 164 liv siden august, opplyser landets helsemyndigheter. Totalt 222 smittetilfeller er bekreftet i regionen, Kongolesiske myndigheter venter en ny bølge av ebola i byen Beni ved grensen til Uganda.

 • Ebola-utbrudd i Kongo sprer seg

  Ebola-utbruddet i Kongo har spredt seg til byen Oicha, som er omringet av opprørere, opplyser Verdens helseorganisasjon. Oicha er fullstendig omringet av en ugandisk opprørsgruppe. Ebola-utbruddet i Kongo er det tiende i landet siden 1976.

  Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger