Hopp til innhold

Dronning Sonja: – Han er på bena snart

Kong Harald ble i morges lagt inn på Rikshospitalet. Årsaken til innleggelsen var tung pust, opplyser Slottet, som presiserer at koronasmitte allerede er utelukket.

Dronning Sonja er for øyeblikket til stede på Maihaugen i Lillehammer og sier at det går bra med kongen.

Dronning Sonja er for øyeblikket til stede på Maihaugen i Lillehammer og sier at det går bra med kongen.

Kong Harald ble lagt inn på sykehus i dag tidlig, opplyste kongehuset på hjemmesidene sine i morges. Slottet opplyste samtidig at kongen er sykmeldt inntil videre.

Kongens tilstand har blitt forbedret utover dagen, står det i en pressemelding på Slottets hjemmesider. Det opplyses også om at kongen er sykmeldt til og med 4. oktober, og blir på Rikshospitalet over helgen.

Dronning Sonja er for øyeblikket til stede på Maihaugen i Lillehammer og sier at det går bra med kongen.

– Det ser ut som det går meget bra. Kongen selv er fornøyd og legen er fornøyd. Han skal ta litt prøver og er snart på bena, sier dronning Sonja til pressen.

Dronning Sonja

Dronning Sonja til stede på Maihaugen i Lillehammer fredag ettermiddag, for en markering av at dronningens barndomshjem står ferdigstilt. Kong Harald skulle egentlig være med på markeringen.

Foto: Geir Olsen / NTB

I formiddag skriver Slottet i en pressemelding at årsaken til innleggelsen var tung pust, og at kongen nå er til utredning. Covid-19 er allerede utelukket, heter det i pressemeldingen.

Kongen, som fylte 83 år i februar, skulle ha ledet statsråd på slottet i dag. I stedet ble det kronprins Haakon som gjorde det.

Statsminister Erna Solberg blir intervjuet av NRK

HILSER KONGEN: – Man blir alltid litt redd når det er snakk om mennesker som er 83 år gamle, sier statsminister Erna Solberg og ønsker kong Harald god bedring.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Kongen har ingen vanlig fastlege, men har sin faste lege på Rikshospitalet. Det er alltid dette sykehuset som behandler medlemmer av kongefamilien.

Statsministeren ønsker god bedring

Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun fikk et varsel i morges om at kongen var sendt på sykehus.

– Jeg forstår at dette først og fremst er litt oppsjekking nå, så da er det bare å ønske kongen god bedring på vegne av hele det norske folk, sier Solberg til NRK.

– Man blir alltid litt redd når det er snakk om mennesker som er blitt 83 år gamle, men nå er det sånn at det er få mennesker som blir passet så godt på som kongen. Jeg ønsker ham god bedring og håper å se ham tilbake i full vigør når helsen tillater det.

Rikshospitalet vil ikke kommentere denne saken og henviser til Slottet.

Dronning Sonja kjører ut fra Rikshospitalet etter at kongen ble innlagt der fredag morgen

DRONNINGEN: Dronning Sonja kjørte ut fra Rikshospitalet fredag formiddag.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Dronningen på Lillehammer

Kong Harald og dronning Sonja skulle egentlig være til stede på Maihaugen i Lillehammer fredag ettermiddag, for en markering av at dronningens barndomshjem står ferdigstilt.

– Planen er å gjennomføre som planlagt uten at kongen er til stede, sa Jostein Skurdal, administrerende direktør ved Stiftelsen Lillehammer museum til NRK tidligere i dag.

Dronningen reiste til Lillehammer uten kongen, og var til stede på åpningen som planlagt.

Torsdag markerte kong Harald at sesongen for Kongeskipet «Norge» var over. Han inspiserte skipet, og takket mannskapet for en innholdsrik sesong.

Skipet har vært på reise langs kysten i hele sommer.

Arbeidsfordeling

I et intervju med NTB gjort tidligere i september kommenterte kronprins Haakon, nå 47 år, arbeidsfordelingen i kongefamilien generelt hvordan det har fungert i koronatiden.

De fleste offisielle oppgavene faller på ham og hans nå 83 år gamle far.

– Fram til nå synes jeg at vi har klart å jobbe ganske fint sammen. Jeg tenker litt som at det er et team, og at vi fordeler arbeidsoppgavene litt sånn fortløpende oss imellom for å få best mulig resultat. Det tenker jeg vi skal fortsette å gjøre i årene framover også, sa kronprinsen.

Kong Harald debarkerer Kongeskipet torsdag 24. september 2020

Kong Harald under debarkeringen av kongeskipet torsdag.

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Kongen debarker kongeskipet

Kong Harald under debarkeringen av kongeskipet torsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NT
Kongen debarkerer kongeskipet Norge

Kong Harald under debarkeringen av kongeskipet torsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dronningen går om bord sjaluppen for å debarkere kongeskipet Norge.

Dronningen var med for å markere sesongslutten for kongeskipet i Oslo torsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Innlagt i januar

I januar var kongen innlagt på sykehus i en uke på grunn av svimmelhet. Da ble han skrevet ut, men var fortsatt sykmeldt en periode hjemmefra.

Kongen var også sykmeldt i desember. Da opplyste kronprins Haakon at det var på grunn av en virusinfeksjon.

Slottet fredag formiddag

STATSRÅD PÅ SLOTTET: Det var statsråd på Slottet fredag formiddag. På grunn av kongens sykehusinnleggelse var det kronprins Haakon som ledet det.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger