NRK Meny
Normal

Drømmen brast for RV

Da Knut Helge Thygesen fra RV med klar margin ble RVs første ordfører, var det først og fremst en personlig triumf.

Torstein Dahle
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I selve kommunestyrevalget i Risør fikk RV nemlig 13,7 prosent, en framgang på 3,1 prosentpoeng, mens Thygesen ble ordfører med godt over 40 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet er det største partiet i kommunestyret i Risør med åtte av 31 mandater og 26,4 prosent av stemmene. RV fikk fire mandater.

Drømmen brast

RV hadde før valget en drøm om å få fire ordførere, i Risør, Odda, Nøtterøy og Notodden.

I Nøtterøy er det klart at Høyre har fått ordføreren gjennom direkte ordførervalg. I kommunestyrevalget fikk RV 12,5 prosent, en tilbakegang på 4,8 prosentpoeng. Arbeiderpartiet ble det største partiet med 30,9 prosent, fram 14,3 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet, som har hatt ordføreren i inneværende periode, fikk en klar tilbakegang, 23,6 prosent, tilbake 10,7 prosentpoeng. Der brast altså RVs drøm. Knyttet til en fellesliste med SV.

Notodden siste sjanse

I Odda blir det konstituering først etter jaktsesongen, men ikke noe tyder på at RVs drøm oppfylles der heller. RV fikk 13,5 prosent i Odda, tilbake 2,8 prosentpoeng, mens Arbeiderpartiet, som har ordføreren, ble enda sterkere enn før med 36,4 prosent og fram 2 prosentpoeng 

Alt tyder derfor på at Arbeiderpartiet beholder ordføreren i Odda. SV mistet sine tre plasser i kommunestyret, RV får fire.

I Notodden derimot er det fortsatt sjanser for RV. RV,SV og uavhengige sosialister sto sammen på en Solidaritetsliste, som fikk 26,1 prosent, fram 9,4 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet fikk 26,5 prosent, tilbake 8,7 prosentpoeng. Begge listene fikk elleve plasser i det nye kommunestyret, som har 41 medlemmer. Forhandlinger forut for konstitueringen vil avgjøre hvem som får ordføreren. Asgeir Drugli fra RV er Solidaritetslistens ordførerkandidat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger