Drivstoffstreiken avsluttet

Streiken i oljeleveransesektoren som har rammet tankingen av fly ved flere flyplasser i én uke, er avsluttet, opplyser Norsk Transportarbeiderforbund.

Tankbil og fly

Værnes var en av flyplassene som var rammet av drivstoffstreiken.

Foto: Jøte Tofteaker

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonene Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Parat ble fredag enige i meklingen i tariffoppgjøret for oljetransportavtalen, skriver NTB.

Partene møttes hos Riksmekleren etter en ukes streik i oljeleveransesektoren, og resultatet betyr at streiken avsluttes.

– Jeg er glad for at vi lyktes å komme til enighet. Situasjonen var i ferd med å bli prekær ved flere flyplasser. I tillegg var det i ferd med å bli mangel på bensin for biler, utrykningskjøretøyer, politi og ambulanser i Tromsø og store deler av Nord-Norge, sier Carla Botten-Verboven i Norsk Industri.

Flere flyplasser rammet

Ansatte ved Bodø lufthavn og Værnes utenfor Trondheim ble onsdag denne uka tatt ut i streik.

Da streiket allerede ansatte ved flyplassene i Tromsø, Bergen og Stavanger, samt Smart Fuels depoter i Skjelnan ved Tromsø og Lillesund ved Haugesund.

Streiken rammet blant annet Syden-turister fra Nord-Norge.

Det var også varslet opptrappinger søndag, men nå er streiken i stedet avsluttet.

Kranglet om minstelønn

Meklingen omfattet selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land.

Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund har tidligere sagt at han er svært skuffet over at arbeidsgiverne ikke ville gå med på heving av minstelønnssatsene, slik de har gjort i andre meklinger, og understreker at forbundet ikke vil gi seg på minimumskravet.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er innholdet i avtalen som til slutt fikk en slutt på streiken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger