Hopp til innhold

BI-studenter drikker mest, leser minst

Studentene på Handelshøyskolen BI og Markedshøyskolen drikker mest, leser minst og får mest penger av mor og far, viser en fersk undersøkelse fra SSB.

BI Nydalen

Mange av studentene på BI går heller på pub enn på biblioteket

Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Stereotypiene om studentene ved BI og Markedshøyskolen bekreftes i en fersk undersøkelse, skriver studentavisa Universitas.

– Skremmende, sier tidligere studierektor ved BI, Aage Sending. I 2005 ble han nektet å undervise ved skolen etter at han sa at halvparten av BIs studenter ikke kunne noen ting.

– Dette beviser jo at det ikke har skjedd noe med studentenes arbeidsinnsats, til tross for at det er innført arbeidsmål og kvalitetsreform ved BI, mener Sending.

Han tror noe av grunnen til at arbeidsinnsatsen her er lavere enn ved de andre skolene, er rekrutteringen.

– Det er lettere å komme inn på disse institusjonene, med stort sett åpne studier, sier Sending.

Fulle flere ganger i måneden

I studentenes levekårsundersøkelse som er utført av Statistisk sentralbyrå (SSB), kommer studentene ved BI og Markedshøyskolen dårligst ut av alle.

Hele 51 prosent av disse studentene har følt seg tydelig beruset to til tre ganger eller oftere hver måned, mot kun 37 prosent av universitetsstudentene.

En av fire har vært tydelig beruset minst en gang i uken, mot kun en av
åtte universitetsstudenter.

Får mest penger

Karl Fredrik Tangen

Karl Fredrik Tangen, førstelektor ved Markedshøyskolen

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / Scanpix
Tom Colbjørnsen, rektor ved BI

Tom Colbjørnsen, rektor ved BI

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

43 prosent av BI-studentene mottar i gjennomsnitt 17.587 kroner i året fra familien. Det er 4.000 kroner mer enn det universitetsstudentene får hjemmefra.

– Når BI-studenter får penger hjemmefra dreier deg om at foreldre hjelper barn når de må betale skolepenger, sier samfunnsgeograf og førstelektor ved Markedshøyskolen, Karl Fredrik Tangen.

– Hadde de bare vært bortskjemt ville de ikke også jobbet mest, fortsetter han.

Bryr seg mindre

De bryr seg også mindre om studentpolitikk enn sine studiekamerater på Universitetet.

– Men også det har en forklaring, mener Rektor ved BI, Tom Colbjørnsen.

– Studentpolitikken er for ensidig opptatt av dem som studerer ved statlige universiteter og høyskoler, og bryr seg lite om situasjonen ved private høyskoler, som er ganske annerledes. Derfor engasjerer BI-studentene seg politisk på andre måter, sier han.

– Har ansatt mange gode BI-studenter

Divisjonsdirektør i Manpower Professional Finance, Ingjerd Birkelund, rekrutterer mange sisteårs masterstudenter fra BI.


Hun sier hun bare har gode erfaringer med disse studentene og understreker at lesingen i seg selv ikke er en suksessfaktor.

– Hvis kandidatene får gode karakterer, har tilleggserfaring og kompetanse og har den rette holdningen til arbeidslivet, er det tilstrekkelig, sier hun og understreker at det viktigste er hva man faktisk bruker kunnskapen til.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger