NRK Meny
Normal

Fikk drapstrusler fra Veidekke-kollega

Tidligere distriktsleder Odin Kringen i Veidekke har blitt drapstruet av kolleger etter at han stod fram med historien om ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen i Midt-Norge.

Odin Kringen

Tidligere distriktssjef i Veidekke Odin Kringen ble truet på livet av en ansatt i Veidekke. Nå er den Veidekke-ansatte ilagt forelegg for truslene.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

I januar valgte den tidligere distrikslederen Odin Kringen å stå fram på NRK med historien om hvordan Veidekke og konkurrenten NCC hadde samarbeidet om priser og markedsdeling i asfaltmarkedet i Midt-Norge.

Les alt om: Veidekke og prissamarbeid i asfaltbransjen

Kringen var da i en spent konflikt med sin tidligere arbeidsgiver Veidekke, og etter mediedekningen har den tidligere distriktslederen også mottatt drapstrusler fra andre ansatte i selskapet.

Innrømte trusler og fikk forelegg

Truslene ble anmeldt til politiet, og en av de anmeldte er nå idømt et forelegg.

Veivalse - Kolo Veidekke

Personen som framsatte truslene hadde tydelig tilknytning til Veidekkes asfaltselskap som inntil nylig het Kolo Veidekke.

Foto: Ane Sangnes / Veidekke

– Vi har foretatt et par vitneavhør og avhør av to mistenkte. En mann fra Nord-Trøndelag er ilagt et forelegg på 6.000 kroner for å ha truet med en straffbar handling som var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos den som er fornærmet i saken. Vedkommende som er en ansatt hos fornærmedes tidligere arbeidsgiver har framsatt drapstrusler over telefon. Det er funnet bevist og han har tilstått at han gjorde dette, sier lensmann i Marit Stigen i Stjørdal til Stjørdalens Blad.

Natt til 5. mars i år ble Kringen oppringt av en person han selv ikke umiddelbart kunne identifisere over telefonen.

– Har lovet sjefene at du skal tas

Mannspersonen skal så ha truet den tidligere Veidekke-lederen på livet på flere ulike måter. Det skal også ha kommet tydelig frem at personen i andre enden av røret hadde tilknytning til selskapet Veidekke.

Etter noen dager ble truslene politianmeldt, og i anmeldelsen kommer noen av dem fram:

Nå er du fan ta meg ferdig. Vi gutta stiller opp for lederne våre og vi har bestemt oss for at nå skal du fan mæ tas. Nå skal du angre på det du har gjort mot Kolo og oss ansatte.
(..)
Byin å tæl dagan din du din idiot. Vi ha lovt sjæfan at vi ska få dæ fjerna. Du e berre ein dritt under skoan vårres du din hælvetes dritsekk. Glæ dæ te vi får tak i dæ.- Da ska du få sjå dæ sjøl i rævva når vi virir rundt haue på dæ.

Kringen anmeldte mannspersonen, men også samtidig en kvinnelig leder i Veidekke som han mistenkte hadde noe med truslene å gjøre.

Den mannlige Veidekke-medarbeideren har innrømt forholdet overfor politiet og har fått et forelegg. Saken mot den kvinnelige lederen skal ifølge Stjørdalens Blad fortsatt være under etterforskning av politiet.

– Massiv rykteflom og trusler

Odin Kringen på veikro

Odin Kringen fortalte om møter med sin konkurrent NCC på veikroer i området rundt Trondheim.

Foto: NRK

NRK kjenner til at Odin Kringen følte at den siste tiden i Veidekke var preget av uthenging, og dette var også en del av arbeidsrettsaken mellom ham og selskapet. Kringen mener selskapet fikk det til å se ut som han hadde fått sparken selv om han mente å ha en avtale om å gå av med avtalefestetpensjon (AFP).

Også etter at han hadde brutt helt med selskapet har det vært tungt for den tidligere distriktsjefen i Veidekke.

– Jeg har vært utsatt for en massiv rykteflom og trusler. I mars i år kuliminerte det i rene drapstrusler fra en ansatt i Kolo Veidekke AS, sier Kringen i dag til Størdalens Blad.

Han forteller at han opplevde det svært ubehagelig da han ble ringt opp på natta på mobiltelefon.

Vil ikke kommentere

NRK har vært i kontakt med Veidekkes ledelse om drapstruslene.

Selskapet ønsker derimot ikke å kommentere truslene i seg selv, koblingen til ledere i Veidekke eller eventuelle konsekvenser for personen som framsatte truslene som ansatt i selskapet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger