Hopp til innhold

Drapssiktet mor ennå ikke avhørt

LILLESTRØM (NRK): Kvinnen i 30-årene som er siktet for drap på sine to barn på Lørenskog har ennå ikke blitt avhørt av politiet. – Hun er altfor syk til å kunne forholde seg til saken nå, sier forsvarer Gunhild Lærum.

Minnested etter drapene i Lørenskog

BLOMSTER: Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndagen den 19. juli.

Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Kvinnen i 30-årene ble mandag siktet for drap etter at hennes to barn ble funnet inne i en leilighet på Lørenskog søndag morgen.

Nødetatene rykket ut til boligen etter meldinger om en brann og at et sprinkleranlegg hadde blitt utløst.

De to unge barna ble erklært døde på stedet, mens moren ble fraktet vekk med alvorlige skader.

– Umulig med avhør

Den drapssiktede kvinnen har fått oppnevnt advokat Gunhild Lærum som sin forsvarer. Lærum sier til NRK at hun møtte den drapssiktede kvinnen tirsdag formiddag.

To barn funnet døde

ÅSTEDET: Døren til leiligheten er forseglet etter at to barn ble funnet døde søndag kveld. Moren er siktet for drap, men har ennå ikke blitt avhørt av politiet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hun beskriver klienten sin som «helt oppløst» og ute av stand til å forholde seg til det som har skjedd.

– Jeg møtte henne i dag tidlig, og jeg har snakket med henne og vært sammen med henne en kort stund, men vi har ikke gått inn på saken, sier Lærum.

Advokat Gunhild Lærum forsvarer den drapssiktede moren.

FORSVARER: Gunhild Lærum møtte den drapssiktede moren tirsdag morgen. Hun er altfor syk til å kunne forholde seg til saken nå, sier forsvareren.

Foto: OLA MJAALAND / NRK

Forsvareren sier at kvinnen blir ivaretatt av helsepersonell på sykehus.

– Jeg har full forståelse for at politiet vil komme i kontakt og snakke med henne, men slik som tilstanden hennes er nå er det helt umulig å få ført en samtale om dette konkrete som har skjedd i saken, sier forsvareren.

Politiet bekrefter at de foreløpig ikke har avhørt moren, men at etterforskningen pågår videre med tekniske undersøkelser og vitneavhør.

Drapsetterforskning på Lørenskog

DRAPSETTERFORSKNING: Politiadvokat Sonika Sharma Sundheim bekreftet mandag ettermiddag at moren er siktet for de to drapene.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere detaljer rundt hvilke etterforskningsskritt vi gjør, hva vi finner av tekniske spor eller får informasjon om gjennom avhør, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Frafalt siktelse mot far

Kort tid etter at drapet ble kjent søndag, ble barnas far siktet i saken. Etter å ha vært i avhør med politiet søndag kveld ble mannen sluppet fri, og på mandag ble det kjent at siktelsen mot faren har blitt frafalt.

Politiet ønsker ikke å opplyse om hva mannen var siktet for. Politiadvokat Sharma-Sundheim sier til NRK at hun har forståelse for at siktelsen mot faren er en stor påkjenning.

– Far ble siktet som følge av den informasjon og de fakta som forelå på det tidspunktet. Vi har forståelse for at det å bli siktet i en sak hvor man selv har mistet det kjæreste en har, er en stor påkjenning. I en så alvorlig sak er politiets fremste oppgave å finne ut av hva som har skjedd med barna og da er det bevisbildet vi til enhver tid sitter med, som avgjør hvilke rettslige skritt som er viktig å gjøre, sier Sharma-Sundheim.

Faren har nå fått oppnevnt en egen bistandsadvokat.

Henning Bjercke

BISTANDSADVOKAT: Henning Bjercke er bistandsadvokat til faren til barna.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

– Han er glad for at etterforskningen av saken har medført at han er utenfor mistanke. Fra han ble informert om forholdet har han vært sterkt preget. Han ønsker at media tar hensyn til den situasjonen familien er i, uttalte bistandsadvokat Henning Bjercke til NRK mandag ettermiddag.

AKTUELT NÅ