NRK Meny
Normal

Trippeldrapssiktede varetektsfengslet i fire uker

Et ektepar og deres sønn ble i Oslo tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud og delvis isolasjon.

Politiadvokat Leif Morten Eiden

Politiadvokat Leif Morten Eiden etter det siste fengslingsmøtet i trippeldrapssaken.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

De tre siktede i trippedrapssaken i Pakistan, et ektepar og deres 29-årige sønn, ble i tingretten i mai varetektsfengslet i to uker og siktet for medvirkning til trippeldrapet.

Tirsdag ble de varetektsfengslet i fire nye uker.

– Bakgrunnen er at politiet trenger arbeidsro og noe tid til å innhente og analysere innkommende opplysninger, slik at vi kan foreta nye avhør av de siktede og presenerere dem for opplysninger vi ha innhentet, sier politiadvokat Leif Morten Eide til NRK.

Begrunnelsen for brev-, besøks- og medieforbud og delvis isolasjon er faren for forspillelse av bevis.

– Vi ønsker at de siktede skal få avgi sin forklaring for oss, uten at de blir påvirket av hverandre. Vi ønsker å innhente vitneforklaringer uten at de blir påvirket av andre ting, forklarer Eide.

Artikkelen fortsetter.

Fengslingsmøte for tre siktede i trippeldrapssak fra Pakistan i Oslo tingrett

Fengslingsmøte for tre siktede i trippeldrapssak fra Pakistan i Oslo tingrett.

Foto: Olav Rønneberg / NRK

– Ikke styrket

Forsvareren til familiefaren begjærte sin klient løslatt.

– Jeg argumenterte for st siktelsen i hvert fall ikke er styrket, men retten mener det fortsatt er skjellig grunn til mistanke. Derfor ble det videre fengsling, sier mannens forsvarer Bendik Falck-Koslung til NRK.

Bendik Falck-Koslung, advokat

MISTANKE: – Jeg argumenterte for st siktelsen i hvert fall ikke er styrket, men retten mener det fortsatt er skjellig grunn til mistanke, sier mannens forsvarer Bendik Falck-Koslung.

Foto: NRK

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører, med begrunnelse i at offentliggjøring av informasjon i saken vil vanskeliggjøre etterforskningen. Etter det NRK får opplyst, forklarte familiefaren seg i rettsmøtet via tolk.

– Han stiller seg fortsatt helt uforstående til siktelsen, han mener han ikke har noe med hendelsene i Pakistan å gjøre, forteller Falck-Koslung.

Kritisk til mangel på avhør

Alle de tre fengslingsmøte var ferdige før kl. 12 tirsdag. Da trakk retten seg tilbake for å vurdere spørsmålet om fortsatt fengsling av den 29-årige sønnen.

Tor Kjærvik

UHELDIG: – Når du sitter i en så alvorlig dag, med siktelse på tre drap, så burde det ha kommet et avhør i løpet av 14 dager, mener Kjærvik.

Foto: NRK

– Han hevdet sin uskyld og begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet, eventuelt at fengslingen ble satt kortere slik at han kunne komme seg i avhør så raskt som mulig igjen, sier 29-åringens forsvarer Tor Kjærvik.

Forsvareren er kritisk til at hans klient ikke har vært i avhør siden innledende avhør ved pågripelsen.

– Det synes jeg er litt uheldig. Når du sitter i en så alvorlig dag, med siktelse på tre drap, så burde det ha kommet et avhør i løpet av 14 dager, mener Kjærvik.

Tirsdag ettermiddag bestemte Oslo tingrett at også sønnen skal varetektsfengsles for fire uker. Sønnen ble løslatt av tingretten for to uker siden, men fengslet av lagmannsretten.

Denne gangen mener tingretten at vilkårene for å fengsle 29-åringen er tilstede. Han blir i likhet med sine foreldre fengslet med brev- og besøksforbud, medieforbud og i delvis isolasjon.

Ifølge politiadvokat Eide er det planlagt nye avhør av de siktede, men først etter at politiet har fått samlet noe mer av informasjonen de har fått inn i saken:

– Vi ønsker å samle denne informasjonen, slik at vi kan stille de siktede de riktige spørsmålene og forhåpentligvis unngå gjentatte småavhør hver gang vi får ny informasjon, sier Eide.

Gjerningsmann på frifot i Norge

Hittil er i alt seks personer involvert i trippeldrapssaken i Pakistan 18. mai i år.

De antatte hovedgjerningsmennene er en 55-årig norskpakistaner fra Østfold og en annen mann. Pakistansk politi har jaktet på disse to, men ingen av de to har hittil blitt pågrepet.

Den 54 år gamle norskpakistaneren bekrefter tirsdag overfor NRK at han er i Norge, etter å ha kommet seg ut av Pakistan. Mannen er ikke arrestert av norsk politi.

Den sjette personen som er involvert i saken er faren til 54-åringen. Han ble 27. mai varetektsfengslet i Pakistan, mistenkt for medvirkning til alle tre drapene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger