Drapsmistenkt varetektsfengslet i tre uker

OSLO TINGRETT (NRK): Mannen som politiet mener rømte landet etter drapet på Halil Kara (21) i Prinsdal er varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøksforbud. Mannen har nektet å la seg avhøre av politiet.

Krimteknikere sikrer spor etter drapet på Prinsdal.

MÅLRETTET: Politiet beskriver drapet av Halil Kara som målrettet. Han ble skutt og drept på parkeringsplassen utenfor en restaurant i Prinsdal i Oslo den 10. januar.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

Den 20 år gamle drapsmistenkte mannen ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia i forrige uke. Han hadde vært på frifot siden han forsvant fra åstedet utenfor en restaurant sent på kvelden den 10. januar.

Mannen ble utlevert til Norge og satt i arresten. Fredag klokken 13 møtte han til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Der ble det besluttet at mannen varetektsfengsles fram til 14. februar med brev- og besøksforbud.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap, men politiadvokat Anne Marie Hustad vil ikke si noe om hvilken rolle mannen skal ha hatt i drapet.

– Vi mener vi har en god oversikt over hendelsesforløpet, sier hun til NRK.

Ifølge Hustad har ikke mannen ville forklare seg for politiet.

– Han har ikke ville forklare seg for politiet etter han ble utlevert til Norge, sier politiadvokat Anne Marie Hustad til NRK.

Mannens forsvarer, Morten Furuholmen, har ikke besvart NRKs henvendelser.

Prinsdal, Halil Kala, ny versjon

DREPT: Halil Kara ble 21 år.

Foto: Privat

Politiet har beskrevet drapet som «målrettet». Vitner har forklart til politiet at gjerningsmannen oppsøkte Kara og tre venner og fyrte av et skytevåpen.

Kara ble truffet i hodet og ble erklært død på stedet kort tid senere. En kamerat av Kara ble knivstukket av gjerningsmannen etter skytingen.

Hjalp til med flukten

Fredag ble det kjent at ytterligere én person er siktet i saken. Mannen (20) ble også fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Han er siktet for å ha hjulpet den drapsmistenkte mannen som ble pågrepet i Ungarn med å forlate Norge, såkalt etterfølgende bistand, opplyser politiet i Oslo.

Mannen ble varetektsfengsles i tre uker med brev- og besøksforbud.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Petar Sekulic til NRK. Ifølge forsvareren ble klienten hans pågrepet den 22. januar i Oslo. Sekulic ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom de to siktede.

To andre menn (18 og 20 år) er varetektsfengslet for drap eller medvirkning til drap i den samme saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger