Drapsdømt rekonstruerte i Jemtland-saken

Svein Jemtland var i dag med på en rekonstruksjon etter at han ble dømt til 18 års fengsel for drapet på sin kone. Videoen kan bli brukt i ankesaken.

Funn av Janne Jemtland i Glomma

FUNNET: Janne Jemtland ble funnet i Glomma i januar 2018. Rekonstruksjonen i dag var på eiendommen til ekteparet der Jemtland ble drept i desember 2017.

Foto: Elias Engevik / NRK

Svein Jemtland ble i desember dømt til 18 år i fengsel for drapet på sin kone Janne Jemtland. Han anket saken umiddelbart og har forklart at det var en ulykke.

Jannes minnefond

DREPT: Janne Jemtland ble 36 år.

Foto: privat / Gravferdsbyråene as

– Det er gjennomført en rekonstruksjon i dag på eiendommen til Jemtland etter begjæring fra domfelte Jemtland, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Filmet

Det var VG som først omtalte rekonstruksjonen.

Julie Dalsveen, politiadvokat

POLITIADVOKAT: Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt

Foto: Mette Finborud Børresen

– Den er gjennomført med bistand fra Kripos, og den ble tatt opp på video som eventuelt blir gjenstand for bevisførsel i lagmannsretten. Det avgjør statsadvokaten, sier politiadvokat Dalsveen.

Forsvarer Christian Flemmen Johansen sier det handler om å sørge for at saken blir bedre opplyst inn mot langmannsretten.

Jemtland prosedyre: forsvarere Ida Andenæs og Christian Flemmen Johansen

FORSVARERE: Ida Andenæs og Christian Flemmen Johansen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi mener en rekonstruksjon er helt nødvendig, sett i lys av tingrettens dom. Vi går da gjennom hendelsesforløpet og dokumenterer hvordan det har skjedd, sier forsvareren.

Holdes i varetekt

Flemmen Johansen forbereder nå ankesaken sammen med medforsvarer Ida Andenæs og forteller at det er flere ting de vil ta opp i lagmannsretten, men de ønsker ikke å utdype dette før saken starter.

Ektemannen meldte først kona savnet 30. desember 2017, men politiet oppfattet ikke at han var veldig bekymret og avventet leteaksjon. Han meldte henne på nytt savnet dagen etter.

To uker senere ble han pågrepet. I mellomtiden var det funnet flere blodspor i området. Ektemannen forklarte at Janne Jemtland var lå i Glomma ved Eid bru i Våler. Dykkere fant Jemtland død på bunnen av Glomma 13. januar 2018.

Den drapsdømte holdes i varetekt til ankesaken starter i juni.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger