NRK Meny
Normal

Dømt for brudd på våpenloven

Islamisten Mohyeldeen Mohammad må betale 14.400 kroner for brudd på våpenloven. I tillegg må han betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Mohyeldeen Mohammad

DØMT: Islamisten Mohyeldeen Mohammad er dømt for brudd på våpenloven og må betale 14.400 kroner.

Foto: NRK

Islamisten Mohyeldeen Mohammad, som har skiftet navn til Omar Abdullah Mohammed, er i Oslo tingrett dømt for brudd på våpenloven. Han møtte ikke selv i retten.

Det var 16. mai i år at han «uten aktverdig grunn» hadde en replikapistol av merket «German Polizei u. Dienst Automatisch Pistole Kal 7.65-Mod PK». Replikapistolen ble funnet i en bil han selv disponerte som sto parkert på Stovner i Oslo. Replikavåpenet ble beslaglagt av politiet.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Nektet å betale bot

Mohammad ble også ansett som en så stor trussel av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at han måtte love politiet å holde seg vekke fra sentrumsområdene i Oslo da Norge feiret nasjonaldagen 17. mai.

Etter det NRK.no kjenner til fikk Mohyeldeen Mohammad først ilagt et forelegg på 12.000 kroner. Dette skal han ha nektet å betale. Dermed ble saken trukket inn for retten.

Det er PST som har ført saken for retten, og i Oslo tingrett er han nå dømt til å betale 14.000 kroner for brudd på våpenloven. I tillegg ble han dømt til å betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Dersom han ikke betaler boten må han sone syv dager i fengsel, men får trukket fra to dager som han var varetektsfengslet av politiet.

– Ikke enig i boten

Hans forsvarer Lars Christian Sunde ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.no.

– Jeg har ikke rukket å lese dommen eller snakket med min klient. Jeg ønsker derfor ikke å si noe om dommen nå, sier Sunde til NRK.no.

Han er tilknyttet John Christin Elden sitt advokatkontor og i en SMS til NRK.no skriver Elden følgende:

– Vi noterer at han fikk en bot for å ha hatt et leketøy i en parkert bil. Han er ikke enig i boten, og vi vil vurdere om det er grunn til å bruke ressurser på å anke dommen.

NRK.no har også forsøkt å komme i kontakt med Mohammad direkte, men han har så langt ikke svart på våre henvendelser.

Det har heller ikke lykkes for NRK.no å få kommentar fra noen i PST.

22. juli-kommentar

Mohammad har markert seg som en skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge, og har flere ganger vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som også fikk ham siktet for replikapistol-episoden.

Like etter 22. juli-terroren i Oslo uttalte også Mohyeldeen Mohammad følgende i sosiale medier: «I islam finnes det ingenting som heter sivile».

Kommentaren kom før det ble kjent at det var en norsk gjerningsmann.

Mohammad er ikke tidligere dømt for straffbare forhold i Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger