NRK Meny
Normal

Dobbeltdrap-siktet var utvist fra landet

55-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Oslo var utvist fra Norge, og skulle ikke ha vært i landet. Mannen sitter nå i avhør.

Drap på Grønland

Her, i Breigata på Grønland, ble en mann knivdrept onsdag morgen. Bare en time tidligere ble en kvinne knivdrept på Manglerud i Oslo. En 55-åring er siktet for drapet, og sitter i avhør i kveld.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Onsdag morgen ble to personer knivstukket og drept med under en times mellomrom på Manglerud og Grønland i Oslo.

Mannen som like etter klokken 12 ble pågrepet i forbindelse med de to drapssakene i Oslo er siktet for begge drapene, bekrefter Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Vedkommende er en 55 år gammel utenlandsk statsborger som har bodd i Oslo i flere år, opplyser politiet. Han har blitt utvist fra Norge flere ganger, sist i oktober i fjor.

– Vi er kjent med at det skal foreligge et utvisningsvedtak. Vi må nå kartlegge hvorfor han fortsatt er i landet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Mannen er dømt flere ganger tidligere, blant annet for narkotikaforbrytelser. Ifølge VG har mannen barn med en norsk kvinne, og har bodd i Norge i flere perioder siden 1980-tallet.

55-åringen sitter i avhør onsdag kveld. Etter det NRK kjenner til er avhørene krevende grunnet mannens psykiske helsetilstand.

– Vi vet foreløpig ikke hva som er motivet, men jobber med det. Mannen ønsker å forklare seg. Vi håper å få mer informasjon om motivet, sier Metlid.

Han har fått oppnevnt advokat Steinar Stenvaag som forsvarer, ettersom de to har hatt et klientforhold tidligere.

Møttes tilfeldig i går

Steinar Stenvaag

Forsvarer Steinar Stenvaag sier han møtte den drapssiktede 55-åringen på sitt kontor tirsdag kveld, dagen før drapene skjedde.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Stenvaag sier til NRK at det er for tidlig å si om mannen erkjenner straffskyld.

Stenvaag forteller også at han møtte mannen tilfeldig tirsdag kveld, altså før drapene skjedde.

– Siktede var på kontoret mitt i går, og jeg hjalp ham med noe. Jeg skjønte han hadde det tungt, han virket urolig og belastet, sier forsvareren til NRK ved 17.30-tiden.

Stenvaag opplyser at det står en politibil og venter på å frakte ham til avhøret, og at han derfor ikke har tid til å besvare ytterligere spørsmål.

Etter det NRK forstår vil en vesentlig del av den videre etterforskningen handle om å finne ut av om 55-åringen var tilregnelig på gjerningstidspunktene. På en pressekonferanse tidligere onsdag opplyste politiet at mannen var kjent for dem fra tidligere.

Kriminaltekniker etter drap på Grønland

En kriminaltekniker undersøker drapsåstedet i Breigata på Grønland rundt klokken 10.30 onsdag. Da var det fortsatt mye blod på åstedet.

Foto: Martin Zondag / NRK

Kjente ofrene

Ifølge politiet er det fortsatt for tidlig å si noe om mulige motiv for dobbeltdrapet. På en pressekonferanse fortalte Grete Lien Metlid, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, at gjerningsmannen kjente begge ofrene.

Etter det NRK erfarer kjente ikke ofrene hverandre.

«Det er for tidlig å si noe om vitneopplysninger eller drapsvåpen, ettersom en rekke vitneavhør gjenstår og etterforskningen fortsatt er i en veldig tidlig fase», heter det i pressemeldingen.

De to ofrene i saken er fortsatt ikke formelt identifisert. Politiet jobber likevel ut fra at de vet hvem de avdøde er, og har opprettet kontakt med pårørende til begge.

– En svært viktig oppgave for politiet nå, er å ivareta pårørende. Siden ofrene ikke er formelt identifisert ennå, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med mer konkret informasjon om de avdøde nå, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Åsted for knivdrap på Grønland

Rundt klokken 14 onsdag ettermiddag var åstedet på Grønland vasket. Likevel var det fortsatt synlige blodflekker enkelte steder.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger