Dette vet vi om drapet på Pimsiri og Petchngam

Politiet har en teori om at ektemannen drepte Pimsiri (37) og sønnen hennes Petchngam (12) dagen før hun skulle forlate ham. Kripos hjelper i arbeidet med å oppklare saken.

Kripos i Kirkenes

Kripos er på åstedet for å sikre bevis i dobbeltdrapet i Kirkenes

Foto: Allan Klo / NRK

Natt til mandag 04.15 varsler naboer om husbråk i en leilighet i sentrum av Kirkenes. Tre minutter senere ankommer politiet ankommer boligen. Der finner de tre personer skutt.

Pimsiri blir bekreftet omkommet på stedet, mens sønnen og ektemannen er hardt skadd og blir fraktet til sykehuset i Kirkenes.

Tolvåringen dør på sykehuset. Stefaren blir senere overført til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø fordi skadene er for alvorlige til å håndteres lokalt.

Politiet opplyser på en pressekonferanse kl. 1200 mandag at ektemannen er siktet for dobbeltdrap.

Politiet i Kirkenes antar at skytevåpenet de har funnet på stedet er drapsvåpenet, og ber om bistand fra Kripos.

Oppsøkte politiet

Politiet i Kirkenes opplyser at hun sist fredag oppsøkte dem for å forhøre seg om hvordan det ville bli med oppholdstillatelse for sønnen dersom hun flyttet fra ektemannen.

Da hun ble spurt om hun var utsatt for vold svarte hun ifølge politiet benektende.

Både Pimsiri og sønnen var thailandske statsborgere. De flyttet fra Thailand til Finnmark i januar 2013 og bodde sammen med nordmannen. I april samme år giftet Pimsiri seg med ham.

Etter tre år med lovlig opphold i Norge hadde hun selv oppholdstillatelse, mens situasjonen var uavklart for Petchngam.

En venn av kvinnen hevder ifølge VG at han fulgte Pimsiri til politistasjonen for å anmelde ektemannen for psykisk vold, men ikke ble tatt på alvor. Politiet sier til avisen at etterforskeren som møtte kvinnen ikke oppfattet samtalen slik.

Oppsøkte krisesenter

Samtidig bekrefter Norasenteret at hun har vært i kontakt med dem, men krisesenteret oppgir ikke hvorfor.

Vennen VG har snakket med sier til avisen at hun skulle flytte inn på krisesenteret i dag, og at han hadde hjulpet henne med å frakte bort sakene hun hadde pakket ferdig søndag kveld.

En av Pimsiris venninner forteller til NRK at hun fikk vite at det var problemer i ekteskapet, men at den drepte ikke ville fortelle så mye.

Pimsiri ble kalt «Pim» av venner og familie. I den siste tiden jobbet hun på Shell bensinstasjon, men før det jobbet hun på barneskolen i Kirkenes, der sønnen var sjuendeklassing.

Skolen har holdt minnestund for den drepte tolvåringen. Petchngam var ifølge venner en smilende gutt som likte å spille fotball, kort og boksen går.

Etter det NRK kjenner til er den siktede ikke domfelt etter 2003. Ifølge UNN er tilstanden hans alvorlig, men stabil, og han er utenfor livsfare.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger